bootmanager-icon_64.pngGestor d'Arrencada

Barra d'eines:Cap, normalment s'inicia des del menú Eines de l'Instal·lador
Ubicació:/boot/system/apps/BootManager
Preferències:cap
les còpies de seguretat del MBR es desent per omisió a ~/config/settings/bootman/


Si no afegiu la partició Haiku a un gestor d'arrencada anterior cpm ara el GRUB, el Gestor d'Arrencada pot instal·lar un petit menú d'arrencada al Master Boot Record (MBR) que té un aspecte semblant al següent:

bootmenu.png
El Gestor d'Arrencada no està massa provat i encara té algunes restriccions i es queixarà si no es compleixen: el menú només es pot instal·lar al vostre primer disc dur i cal que hi hagi 2KiB d'espai al Master Boot Record (MBR).

El Gestor d'Arrencada us guiarà en el procés d'instal·lació del menú d'arrencada.

index Tria del disc destí

bootmanager-1.png

El Gestor d'Arrencada comença amb una llista de les unitats de disc disponibles per que en trieu el destí. Si ja hi ha un menú d'arrencada en aquesta unitat, s'activa el botó Desinstal·la, que us portarà a un simple procediment per tal de restaurar el MBR anterior, suprimint així de nou el menú d'arrencada.
Altrament, trieu Instal·la per continuar.

index Còpia de seguretat del Master Boot Record (MBR)

Per si alguna cosa no va bé, o per si voleu tornar a suprimir el menú d'arrencada, ara es desa el Master Boot Record (MBR). Aquest és un pas molt important, assegureu-vos que no sobreescriviu alguna altre còpia del MBR d'alguna prova anterior, per exemple!

bootmanager-2.png bootmanager-3.png

Simplement trieu un destí per la còpia del "MBR" o bé deixeu la ruta per omisió. Després de clicar Següent rebreu la confirmació de que la còpia ha estat realitzada correctament.

index Configuració del menú d'arrencada

bootmanager-4.png bootmanager-5.png

A continuació se us presentarà una llista de totes les particions de la unitat de disc destí. Marcant cada una decidiu quines entrades apareixeran al menú d'arrencada, les caixes de text us permeten canviar el nom de les entrades.

Després, trieu del menú desplegable quina partició arrencarà per omisió i indiqueu el temps d'espera amb el lliscador de sota. Aquí, "Immediatament" no mostrarà el menú, "Mai" s'hi aturarà. A l'arrencada podeu ignorar el temps d'espera prement la tecla ALT.

index Escriptura del menú d'arrencada

bootmanager-6.png bootmanager-7.png

Abans d'escriure el menú d'arrencada al MBR, se us mostrarà un resum de la vostra configuració i se us oferirà una darrera oportunitat d'anul·lar la operació. Però no us preocupeu, ja que mentre guardeu bé la còpia del MBR, podeu fàcilment recuperar la situació anterior. Si les coses es torcen, sempre podeu arrencar amb un CD d'instal·lació del Haiku o amb un llapis USB i restaurar la còpia del MBR amb el Gestor d'Arrencada.