bootmanager-icon_64.pngKäynnistyshallinta

Työpöytäpalkki:Ei valikkoriviä, käynnistetään normaalisti Asennusohjelman Työkalut-valikosta
Sijainti:/boot/system/apps/BootManager
Asetukset:ei ole
MBR-varmuuskopiot tallennetaan oletuksena hakemistoon ~/config/settings/bootman/


Jos et lisää Haiku-osiota sellaiseen olemassa olevaan käynnistyshallintaan kuin esimerkiksi GRUB, Käynnistyshallinta-sovellus voi asentaa Master Boot Record (MBR) -tietueeseen pienen käynnistysvalikon, joka näyttää likimain tällaiselta:

bootmenu.png
Käynnistyshallintaa ei ole vielä testattu kovin hyvin ja siinä on vielä joitakin rajoituksia, joista se valittaa, jos ne kohdataan: valikko voidaan asentaa vain ensimmäiselle kiintolevylle ja siinä on oltava 2 kibitavua tilaa Master Boot Record (MBR) -tietueen jälkeen.

Käynnistyshallinta ohjaa sinut käynnistysvalikon asennusprosessin lävitse.

index Kohdelevyaseman valitsiminen

bootmanager-1.png

Käynnistyshallinta lähtee kaikkien saatavilla olevien levyasemien luettelosta, josta valitset kohteen. Jos kohdelevyasemalla on jo olemassa käynnistysvalikko, painike Poista asennus tulee aktiiviseksi johdatellen sinut yksinkertaisen proseduurin lävitse aiemmin varmuuskopioidun MBR:n palauttamiseksi, mikä poistaa taas käynnistysvalikon.
Muussa tapauksessa jatka valitsemalla Asenna.

index Master Boot Record (MBR) -tietueen varmuuskopiointi

Master Boot Record (MBR) tallennetaan nyt siltä varalta, että jokin menee vikaan ja haluat taas poistaa käynnistysvalikon. Tämä on selvästi hyvin tärkeä askel. Varmista, että et vahingossa korvaa jotain toista MBR-varmuuskopiota esimerkiksi ehkä jostain aikaisemmasta kokeilusta!

bootmanager-2.png bootmanager-3.png

Valitse vain varmuuskopiotiedoston "MBR" kohde tai jätä oletuspolku. Seuraava-painikkeen napsauttamisen jälkeen saat vahvistuksen siitä, että varmuuskopiointi onnistui.

index Käynnistysvalikon asettaminen

bootmanager-4.png bootmanager-5.png

Seuraavaksi sinulle esitellään kohdelevyaseman kaikkien osioiden luettelo. Asettamalla rastin valintaruutuun päätät siitä, että mitkä osiot ilmaantuvat käynnistysvalikkoon. Tekstilaatikot sallivat sinun nimetä osiot uudelleen.

Sen jälkeen valitset ponnahdusvalikosta, että mikä osio käynnistetään oletuksena ja asetat aikavalvonnan alla olevasta liukukytkimestä. Tässä ”Heti” ohittaa käynnistysvalikon kokonaan. ”Ei koskaan” tarkoittaa, että käynnistys pysähtyy käynnistysvalikkoon. Voit ohittaa aikavalvonnan pitämällä ALT-näppäintä alhaalla käynnistyksen aikana.

index Käynnistysvalikon kirjoittaminen

bootmanager-6.png bootmanager-7.png

Ennen kuin käynnistysvalikko kirjoitetaan MBR-tietueeseen, saat asetuksesi yhteenvedon ja siten viimeisen mahdollisuuden keskeyttää toiminnon. Älä silti murehdi, niin kauan kuin pidät MBR-varmuuskopion tallessa, voit helposti perua muutokset. Jos asiat menevät kunnolla sekaisin, voit aina käynnistää Haikun asennus-CD-levyltä tai USB-tikulta ja kirjoittaa MBR-varmuuskopion takaisin kiintolevylle Käynnistyshallinnan avulla.