debugger-icon_64.pngVianjäljitin

Työpöytäpalkki:Sovellukset
Sijainti:/boot/system/apps/Debugger
Asetukset:~/config/settings/Debugger settings
~/config/settings/Debugger/


Vianjäljitin on sovellus, jolle tavallisella käyttäjällä ei ole paljoa käyttöä. Se on kohdistettu ohjelmistokehittäjille ohjelmien virheiden tutkimista varten. Joskus nuo virheet aiheuttavat kaatumisen ja niissä tapauksissa myös loppukäyttäjät joutuvat tekemisiin Vianjäljittäjän kanssa. Kun ohjelma kaatuu, kohtaat tämän hälytyksen:

debugger_alert.png

Se tarjoaa neljä valitsinta kaatumiseen reagoimiseen:

Oletustoiminto kaatumisen tapahtuessa voidaan asettaa tekstitiedostossa ~/config/settings/system/debug_server/settings.
Tiedosto käyttäää driver_settings-tyylimuotoa seuraavasti:

default_action user

executable_actions {
	app1 log
	/path/app2* debug
}

Kelvolliset default_action-arvot ovat:

userKäyttäjätoiminnon kehote
killKaatumisryhmän hiljainen päättäminen.
debugVianjäljittimen liittäminen kaatumisryhmään.
log / reportTallenna kaatumisilmoitus ja lopeta ryhmä.
coreTallenna (mahdolliset hyvin suuri) ydintiedosto ja lopeta ryhmä.

Jos default_action-oletustoimintoa ei ole määritelty, käytetään toimintoa ”user”.

Alilohko executable_actions sisältää oletusarvojen yksittäisiä korvauksia. Nämä noudattavat yllä olevaa muotoa, jossa yksittäisinä riveinä voi olla vain ryhmänimi, tai polku, sisältäen jokerimerkkejä.
Todellisen Vianjäljittäjän käytön kuvaaminen ei kuulu tämän opasteen aihepiiriin, koska tämä on osoitettu Haikun tavallisille käyttäjille. Täydellisyyden vuoksi tässä on ikkuna, joka tulee näkyviin, jos valitset Debug-valitsimen yllä olevasta hälytyksestä:

debugger.png

Kuten nopeasti näet, jos alat tutkimaan sovellusta, Vianjäljitin on yksi monimutkaisimmista ja kehittyneimmistä Haikun sovelluksista. Jos olet kehittäjä ja olet käyttänyt muiden alustojen vianjäljittimiä, monet ominaisuudet ovat sinulle tuttuja.

Alla on muutamia linkejä, jotka tuovat hiukan valoa Haikun Vianjäljittäjän monimutkaisuuteen. Jos sinulla on tietty kysymys, voit harkita sen lähettämistä kehityspostituslistalle. Jos löydät lisää resursseja, tee niistä tiedoista vikailmoitus.

Debugger Reference ManualTämä on kaikkein perusteellisin lähde Vianjäljittimen kanssa työskentelyyn.
Blogposts Tässä on muutamia artikkeleita Vianjäljittäjästä, tekijänä enimmäkseen Rene Gollent uuden ominaisuuden toteutuksen jälkeen.
BeGeistert 026 video Video BeGeistert-kokoontumisesta vuonna 2012, jolloin Ingo Weinhold esitteli Vianjäljittimen silloista tilaa ja näytti muita mielenkiintoisia työkaluja kuten profiloija pullonkaulojen etsimiseen.