diskprobe-icon_64.pngLevyasemakoestin

Työpöytäpalkki:Sovellukset
Sijainti:/boot/system/apps/DiskProbe
Asetukset:~/config/settings/DiskProbe_data


Levyasemakoestin on heksadesimaalieditori tiedostojen ja laitteiden tietojen katselemiseen ja muuttamiseen tavutasolla. Se on hyvin matalan tason työkalu ja sillä on mahdollista todella sotkea asiat, jos ei ole varovainen!

Työskentele aina tiedoston varmuuskopion kanssa ja ole erityisen huolellinen, kun työskentelet suoraan laitteen kanssa.

Kun Levyasemakoestin käynnistetään, ensimmäiseksi kysytään tiedostoa tai laitetta, jolla työskennellään. Sen jälkeen sinulle esitellään tämä käyttöliittymä:

diskprobe.png

Päänäkymä näyttää aina yhden tietolohkon, jonka koko voidaan säätää valikosta Näkymä | Lohkokoko. Vasemmalla on siiirto-osoite lohkon alusta, keskellä tieto heksadesimaalilukuna ja oikealla sama ASCII-symboleina.
Voit siirtyä lohkosta lohkoon ylhäällä olevalla liukukytkimellä tai näppäimillä ALT  ja ALT  ja vaihtaa heksadesimaali- ja ASCII-sarakkeiden välillä TAB-näppäimellä.

Lohko | Valinta ei vain näytä valintaa eri endianess-tyyppeinä (ja heksadesimaalisena tai desimiaalisena, valikon Näkymä | Kantaluku asettamana), se tulkitsee myös valinnan siirto-osoitteena, johon voit hypätä. Se muuttuu harmaaksi, jos sijainti on tiedoston/laitteen ulkopuolella.
Tämä on kätevä ominaisuus katsottaessa tiedostojärjestelmiä, koska ne usein sisältävät osoittimia muihin lohkoihin.

Jos koestamasi tiedosto sisältää attribuutteja, Attribuutit-valikkoa voidaan käyttää avaamaan ne kaikki uudessa Levyasemakoestinikkunassa. Tässä on Järjestelmästä-sovelluksen SYS:PACKAGE-attribuutti:

diskprobe-about-attr.png

Riippuen attribuutin tyypistä saat erilaisen editorivälilehden aina läsnäolevan Raakaeditori-välilehden lisäksi. Esimerkiksi, merkkijonoja ja MIME-tyyppejä varten on editoreita tai kuvakekatselija vektorikuvakeattribuuttia varten.