diskusage-icon_64.pngLevyasemakäyttö

Työpöytäpalkki:Sovellukset
Sijainti:/boot/system/apps/DiskUsage
Asetukset:~/config/settings/DiskUsage


Levyasemakäyttö näyttää graafisesti kuinka levyasemasi tila on käytetty.
Hyödyllinen työkalu vastaamaan kysymykseen ”Minne kaikki levytilani on mennyt?”.

Käynnistämisen jälkeen Levyasemakäyttö näyttää vain valkoisen ikkunan, jonka ylälaidassa on välilehtinä kaikki asennetut taltiot. Sinun on valittava se, josta olet kiinnostunut ja napsautettava Tutki-painiketta levyaseman tutkimisen aloittamiseksi. Laajoilla levyillä se voi kestää jonkin aikaa... Odottaessa voit vaihtaa eri välilehteen ja aloittaa tuon taltion tietojen katselemisen tai aloittaa tutkintaprosessin myös siellä.
Ei ole suositeltavaa aloittaa useita samanaikaisia tutkintaprosesseja samalla fyysisellä levyllä, koska jatkuva lukupäiden uudelleenasettaminen levyasemassa pidentää odotusaikaasi.

diskusage.png

Samankeskiset ympyrät edustavat tiedostojärjestelmähierarkian eri tasoja. Ylinnä, ympyrä keskustassa edustaa /boot/home/-kansiota. Jokainen rengassegmentti välittömästi ympyrän ulkopuolella on tiedosto tai kansio kansion /boot/home/ alapuolella. Jokanen segmentti kauempana ulkona tuo sinut yhden tason syvemmälle tiedostohierarkiassa. Sinun on ehkä muutetttava ikkunan kokoa sopeutumisessa hyvin syviä kansioita varten.

  • Jos tiedoston tai kansion graafinen esitys muodostaa vähemmän kuin 2 astetta ympyrästä, se jätetään näyttämättä.
  • Ilmoitettu kansion sisältämien tiedostojen lukumäärä sisältää myös alikansion tiedostot. Kansio lasketaan tiedostoksi.
  • Levyasemakäyttö ohittaa symboliset linkit.

Kun siirrät hiiren kohdistimen segmentin yläpuolelle, tietoja tuosta tiedostosta tai kansiosta näytetään alalaidan tilapalkissa.

Segmentin napsauttaminen hiiren kakkospainikkeella tarjoaa asiayhteysvalikon Hae tiedot, Avaa (Seuraajalla), Avaa sovelluksella tai Tutki uudelleen tuo kyseinen kansio.
Segmentin napsauttaminen hiiren ykköspainikkeella tekee tuon tiedoston/kansion keskusympyräksi.
Napsauttamalla hiiren ykköspainikkeella keskiympyrää siirtyy yhden tason ylöspäin.

Voit raahata tiedostoja ja kansioita Levyasemakäytöstä muihin sovelluksiin tai työpöydälle tai toiseen Seuraaja-ikkunaan, jolloin ne kopioituvat. Päinvastoin, Levyasemakäyttöön pudotetut tiedostot tai levyasemat rajautuvat heti sovelluksen uudeksi keskiympyräksi.

Voit myös käyttää minkä tahansa kansion asiayhteysvalikon Seuraaja-lisäosaa Levyasemakäytön käynnistämiseen tuosta nimenomaisesta paikasta.