Hakemisto
Suodatin
Luettelo
Tietoalue
Työkalut ja Näytä-valikot
Käyttäjätilin luominen
Arvosanat ja kommentointi

haikudepot-icon_64.pngHaikuVarasto

Työpöytäpalkki:Sovellukset
Sijainti:/boot/system/apps/HaikuDepot
Asetukset:~/config/settings/HaikuDepot/main_settings
~/config/cache/HaikuDepot/ - Välimuistissa olevat kuvakkeet, kuvakaappaukset, kuvaukset jne.


HaikuVarasto on keskeinen sovellus ohjelmistopakkaustesi hallintaan. Sovelluksella voit selata ja etsiä tietovarastoja sekä asentaa, päivittää ja poistaa pakkauksia. HaikuVarasto alkaa Viralliset pakkaukset-luettelolla, jossa on ohjelmistoja, jotka tuntuvat kiinnostavan monia käyttäjiä.

haikudepot.png

Kun Näytä vain viralliset pakkaukset-valintaruutu ei ole aktivoituna, näytetään kaikki saatavilla olevat pakkaukset ja näyttö vaihtaa pienempiin kuvakkeisiin ja sarakkeisiin, joissa on lisätietoa:

haikudepot.png

index Suodatin

Ylimpänä löydämme muutamia keinoja suodattaa allapuolella näkyvien saatavilla olevien pakkausten luetteloa:

index Luettelo

Kuten missä tahansa Seuraaja-ikkunassa, voit valita asiayhteysvalikosta mitkä sarakkeet näytetään napsauttamalla sarakeotsaketta hiiren kakkospainikkeella. Ykköspainike lajittelee luettelon tuon sarakkeen mukaiseksi. Tietysti voit järjestää sarakkeet uudelleen raahaamalla ne uuteen paikkaan.

Pakkauksen tilasarakkeessa voi olla yksi seuraavista tiloista:

Voit tarttua pisteviivaan pakkausluettelon välissä ja vaakasuoraan tietoalueeseen pakkausluettelon koon muuttamiseksi.

index Tietoalue

Alimmaisena on alue, joka näyttää tietoja pakkauksesta, joka on parhaillaan valittuna luettelossa.
Pakkausnimen, tekijän, arvosanan ja version oikealla puolella on painike, joka – riippuen pakkauksen nykyisestä tilasta – sallii sinun Asentaa, Poistaa asennus tai Päivittää se. Jos pakkaus on jo asennettu, löydät täältä lisäpainikkeen, joka Avaa sovelluksen.

Alla on neljä välilehteä: Ohjelmasta, Arvosanat, Muutosloki ja Sisällöt.

index Työkalut- ja Näytä-valikko

Työkalut-valikosta ikkunan yläosassa löydät rivin Päivitä tietovarastot. Tämä pyytää tietovarastoista ajantasaisen luettelon kaikista saatavilla olevista pakkauksista. Toinen rivi on Hallinnoi tietovarastoja.... Se avaa Tietovarastot-asetusohjelman tietovarastojen lisäämiseksi/poistamiseksi tai tietovarastojen ottamiseksi käyttöön tai niiden poistamiseksi käytöstä.
Tarkista päivitykset avaa Ohjelmistopäivittäjän päivitettyjen pakkausten etsimiseksi ja asentamiseksi.

Valikosta Näytä voit valita pakkausten luettelosta Kehityspakkaukset ja Lähdekoodipakkaukset. Normaalikäyttäjille ne eivät ole kiinnostavia ja vain sekoittaisivat luetteloa. Ne ovat kuitenkin tärkeitä ihmisille, jotka tarvitsevat pakkausten kirjastoja, otsaketiedostoja jne. niistä riippuvien ohjelmien kehittämiseksi ja kääntämiseksi ohjelmakielistä toimivaksi ohjelmiksi.

Kiinnostavampia ovat valitsimet, jotka näyttävät vain Saatavilla olevat pakkaukset ja Asennetut pakkaukset.

index Käyttäjätilin luominen

Voidaksesi antaa pakkaukselle arvosanan sinulla on oltava tili Haiku Depot-palvelimella, joka palvelee kaikkia pakkauksia ja kirjaa arvosanat sekä käyttäjäkommentit. Voit luoda tilin HaikuVarasto-sovelluksella napsauttamalla nykytilanteen näyttävän valikkopalkin oikeassa yläkulmassa olevaa valikkoa: Et ole kirjautunut sisään. Valinta Kirjaudu... avaa ikkunan kahdella välilehdellä; yhdellä voit kirjoittaa käyttäjätunnuksesi ja salasanasi (sitten kun sinulla on ne) kirjautuaksesi, ja toisessa luot uuden tilin:

haikudepot-login-tab.png

Tilin luomiseksi sinun on:

Kirjautumisen jälkeen HaikuVaraston valikon yläoikealla lukee Kirjautuneena tunnuksella (...), mikä näyttää käyttäjätunnuksesi. Valikko tarjoaa nyt sinulle Vaihda tiliä... tai Kirjaudu ulos.

index Arvosanat ja kommentointi

Kun olet luonut käyttäjätilin ja kirjautunut sisään, voit antaa pakkaukselle arvosanan ja jättää kommentin, jos haluat. Liikuta vain hiiren kohdistinta pakkauksen tietoalueen arvosanatähtien päällä ja ne muuttuvat Anna pakkauksen arvosana...-painikkeeksi. Napsauta sitä arvosanaikkunan avaamiseksi:

haiku-depot-ratingpanel.png

Tässä liikutat hiiren kohdistinta tähtien yläpuolella niiden sytyttämiseksi ja arvosanasi valitsemiseksi, voit myös valita tasonumeron sovelluksen stabilisuusarvioksi ja poimia valinnaisen kommentin kielen. Jotta kommentti olisi merkityksellinen, sinun pitäisi työskennellä arvioitavalla sovelluksella tutustuaksesi sen ominaisuuksiin, ohjelmointivirheisiin ja oikkuihin. Ja älä kirjoita seuraavaa suomalaista suurromaania... pidä kommenttisi lyhyenä, lempeänä ja kohteliaana. :)
Lähetä-painikkeen napsauttamisen jälkeen tiedot lähetetään palvelimelle. Sinun on ehkä siirryttävä Työkalut-valikkoon valitsemaan Päivitä tietovarastot ennen kuin voit nähdä muutoksesi.

Milloin tahansa voit palata ja muokata kommenttiasi tai antaa arvosanan uudelleen. Voit myös piilottaa arvioinnin muilta käyttäjältä poistamalla valinnan valintaruudusta Muut käyttäjät voivat nähdä tämän arvosanan.