installer-icon_64.pngAsennusohjelma

Työpöytäpalkki:Sovellukset
Sijainti:/boot/system/apps/Installer
Asetukset:ei mitään


Asennusohjelmaa käytetään Haikun kopioimiseksi toiselle taltiolle. Voit käyttää sitä parhaillaan suoritettavan Haiku-järjestelmän kopioimiseen - kaikkine sen asennettuine ohjelmineen ja asetuksineen. Ja tietysti voit käyttää sitä alustavaan käynnistymisen jälkeiseen asentamiseen CD-levyltä tai USB-asemalta, katso lisää verkko-osoiteesta Asennusohje.

Käynnistymisen yhteydessä Asennusohjelma näyttää aloitusikkunan tärkeillä tiedoilla. Se ei ole järjetön EULA-ilmoitus, jonka olet tottunut napsauttamaan pois silmänräpäyksessä, vaan ilmoittaa:Kun olet kerran hyväksynyt Jatka-painikkeella, sinulle esitellään pääikkuna:

installer.png

Ensimmäisessä ponnahdusvalikossa valitset asennuksen lähteen. Se voi olla jo asennettu Haiku-järjestelmä tai voi tulla asennus-CD-levyltä tai USB-levyltä, jne.
Toinen ponnahdusvalikko määrittelee asennuksen kohteen. Tämä kohdeosio/-taltio korvataan kokonaan ja se on laitettu etukäteen syrjään GParted-ohjelman tapaisella osiointityökalulla.

Pienen laajentajakäyttöliittymäkomponentin napsauttaminen avaa Näytä valinnaiset pakkaukset, jos niitä on käytettävissä, ja voit valita niitä asennettavaksi perus-Haikun lisäksi.

Sinun pitäisi lopuksi tarkistaa, että poimit todella oikean kohteen ennen asennusprosessin aloittamista. Napsauta painiketta Aseta osiot..., mikä käynnistää Levyasema-asetukset ja sinulla on näkymä olemassaolevien taltioiden ja osioiden nimeämiseksi ja sijoittelemiseksi.

Aloita käynnistää asennusproseduurin, joka perimmillään kopioi /home/- ja /system/ -kansion kohdetaltiolle ja tekee siitä käynnistettävän.

index Työkalut

Asennusproseduurin lopussa osio tehdään automaattisesti käynnistettäväksi. Voi kuitenkin tapahtua, että joku toinen käyttöjärjestelmä tai osiointityökalu (vahingossa) korvaa Haiku-taltion käynnistyssektorin. Käynnistä tässä tapauksessa asennus-CD-levysi ja aloita asennusohjelma. Valitse Haiku-käynnistysosio Kohde: Valitse kohde-valikko ja valitse Kirjoita käynnistyssektori valikosta Työkalut taltion tekemiseksi uudelleen käynnistettäväksi.

Toista valintaa Työkalut-valikossa käytetään Aseta käynnistysvalikko-asetukseen, joka laittaa käynnistyssektoriin valikon, josta voidaan valita, mikä käyttöjärjestelmä käynnistetään. Katso lisätietoja aiheesta Käynnistyshallinta.
Sinun ei tarvitse suorittaa Käynnistyshallinta-ohjelmaa, jos käytät jo käynnistyshallintaa kuten GRUB, missä tapauksessa Haiku on lisättävä manuaalisesti (katso yllä), tai jos Haiku on ainoa käyttöjärjestelmä koneellasi.