midiplayer-icon_64.pngMidi-soitin

Työpöytäpalkki:Sovellukset
Sijainti:/boot/system/apps/MidiPlayer
Asetukset:~/config/settings/MidiPlayerSettings


Kuten nimi paljastaa, Midi-soitinta käytetään midi-musiikkitiedostojen soittamiseen. Midi-tiedostot ovat erityisiä, koska ne eivät sisällä varsinaista digitointia ja jollain tavalla koodattua musiikkia, vaan kuvauksen siitä: Pidä tämä nuotti näin pitkään tällä äänenvoimakkuudella ja käytä sen soittamiseen instrumenttia X.
Samalla kun tämä pitää tiedostot aika pieninä, siitä seuraa myös riippuvuus soitinkirjastoon (niin kutsuttu "SoundFont"), joiden tulos voi erota valtavasti. Näillä SoundFonts-kirjastoilal on taipumus olla aika laajoja, kasvattaen soitinnäytteiden laatua ja lukumäärää.

Haikun mukana ei tule asennettuja SoundFont-kirjastoja, koska ne ovat niin laajoja ja vain muutamat ihmiset yleensä tarvitsevat sellaista. Useimmilla heillä on jo korkealaatuinen tai räätälöity SoundFonts-kirjasto. Jotta kykenisit kuulemaan edes jotakin voit asentaa ilmaisen kirjaston valinnaispakkauksesta. Kirjoita Pääteikkunassa: installoptionalpackage TimGMSoundFont

Kaikkien muiden SoundFont-kirjastojen käyttämiseksi luo linkki siihen kansiossa /boot/system/data/synth ja nimeä se nimellä big_synth.sy.

midiplayer.png

Midi-soittimen käyttöliittymä on hyvin yksinkertainen. Vain kaksoisnapsauta tai raahaa ja pudota midi-tiedosto ja soittaminen alkaa. Ohjaat äänenvoimakkuutta liukukytkimellä ja lisäät kaikuefektejä Kaikuefekti-ponnahdusvalikosta. Näkyvyysalueen aktivoiminen näyttää visualisoinnin ylhäällä näkyvänä oskilloskooppikuvana.