midiplayer-icon_64.pngMidi-soitin

Työpöytäpalkki:Sovellukset
Sijainti:/boot/system/apps/MidiPlayer
Asetukset:~/config/settings/MidiPlayerSettings


Kuten nimi paljastaa, Midi-soitinta käytetään midi-musiikkitiedostojen soittamiseen. Midi-tiedostot ovat erityisiä, koska ne eivät sisällä varsinaista digitointia ja jollain tavalla koodattua musiikkia, vaan kuvauksen siitä: Pidä tämä nuotti näin pitkään tällä äänenvoimakkuudella ja käytä sen soittamiseen instrumenttia X.
Samalla kun tämä pitää tiedostot aika pieninä, siitä seuraa myös riippuvuus soitinkirjastoon (niin kutsuttu "SoundFont"), joiden tulokset voivat erota valtavasti. Näillä SoundFonts-kirjastoilla on taipumus olla aika laajoja, kasvattaen soitinnäytteiden laatua ja lukumäärää.

Haiku-julkaisu sisältää pienen, mutta suhteellisen korkealaatuisen SoundFont-kirjaston. MIDI:ä vakavammin käyttävillä on usein hyvin korkealaatuisia tai itse tehtyjä SoundFont-kirjastoja.

Muiden (kuin niiden, jotka tulevat HaikuVaraston kautta HPKG-tiedostoina) SoundFont-kirjastojen käyttämiseksi kopioi vain .sf-tiedosto esimerkiksi hakemistoon ~/config/non-packaged/data/synth/. Voit valita aktiivin SoundFont-kirjaston Media-asetuksissa valikosta MIDI

midiplayer.png

Midi-soittimen käyttöliittymä on hyvin yksinkertainen. Vain kaksoisnapsauta tai raahaa ja pudota midi-tiedosto ja soittaminen alkaa. Ohjaat äänenvoimakkuutta liukukytkimellä ja lisäät kaikuefektejä Kaikuefekti-ponnahdusvalikosta. Näkyvyysalueen aktivoiminen näyttää visualisoinnin ylhäällä näkyvänä oskilloskooppikuvana.