poorman-icon_64.pngPettuleipä

Työpöytäpalkki:Sovellukset
Sijainti:/boot/system/apps/PoorMan
Asetukset:~/config/settings/PoorMan Settings


Pettuleipä on näppärä pieni webbipalvelin, joka on äärimmäisen helppoa konfiguroida. Luonnollisesti se ei tarjoa mitään edistyneitä ominaisuuksia, kuten raskasta kuormaa palvelevat palvelinohjelmistot, se on vain köyhän miehen webbipalvelin.

Ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä Pettuleipä-palvelin kysyy kansiota, josta palvellaan webbiä. Jos etenet painikkeella Oletus, uusi kansio /boot/home/public_html luodaan sinulle. Aloitussivuna HTML-tiedosto nimetään oletuksena siten, että index.html-tiedoston on oltava siellä.

Pettuleipä esittlee itsensä yksinkertaisessa pääteikkunassa, joka lokikirjaa sen aktiviteetin. Sitten siellä on tilatietoa siitä, onko palvelin käynnissä, mitä kansiota palvellaan ja osumalaskuri. Asetuksia vaihdetaan valikossa Muokkaa | Asetukset...:

poorman.png

Asetuspaneeli jaetaan kolmeen välilehteen:

Valikossa Sivusto voit valita toisen kansion palvelemisen, kirjoittaa toisen aloitussivun ja siellä on valitsin tiedostoluettelon lähettämiseksi, jos aloitussivua ei ole.
Valikko Kirjaaminen sallii sinun sulkea/avata lokikirjauksen pääteikkunaan tai vaihtoehtoisesti erilliseen lokitiedostoon.
Välilehti Lisäasetukset sisältää asetuksen samanaikaisten yhteyksien enimmäismäärästä.

Pääteikkunan valikkorivit ovat itsestäänselviä. Niillä voit esimerkiksi tallentaa pääteikkunan (osa)tulosteita, tyhjentää pääteikkunan tai käynnistää/sammuttaa palvelimen ja nollata osumalaskurin.

Jos haluat kokeilla Pettuleipä-palvelimen toimintaa, valitse /boot/system/apps/BePDF/docs/docs-build/ kansioksi ja index.html aloitussivuksi. Aseta sitten selaimesi verkko-osoitteeksi 127.0.0.1, mikä on paikallinen verkkokoneesi.