showimage-icon_64.pngKuvakatselin

Työpöytäpalkki:Ei löydy Työpöytäpalkista, käynnistetään normaalisti kaksoisnapsauttamalla tuettua tiedostoa.
Sijainti:/boot/system/apps/ShowImage
Asetukset:~/config/settings/ShowImage_settings


Kuvakatselin sallii sinun katsella kuvatiedostoja kaikisssa muodoissa, jotka Tietomuuntimet tukevat. Uudet muodot tunnistetaan automaattisesti, kun niiden muuntimet lisätään järjestelmään. Tämä on tehty esimerkiksi Haikun vektorikuvaketiedostoille, WonderBrush-kuville tai kun WebP-kuvat tulivat käytettäviksi.
Kuvakatselin tarjoaa minimaalisia editointiominaisuuksia karsimalla, kiertämällä tai kääntämällä kuvia ja tallentaen niitä toisiin muotoihin.

indexKatsotaan

showimage-view.jpg

Näkymä-valikko tarjoaa aluksi kansion kaikkien kuvatiedostojen Diaesityksen (tai kyselytulosikkunan) ja asettaa Esitysviiveen 2:sta sekunnista 20:een sekuntiin.

Muut komennot koskevat parhaillaan näytettävää kuvatiedostoa (muuttamatta ikkunan kokoa):
Alkuperäinen koko näyttää kuvan 100 prosentin loitonnustekijällä.
Sovi ikkunaan supistaa kuvan takaisin ikkunakehykseen, esim.: sen jälkeen kun siihen on loitonnuttu tai ikkunan koon muuttamisen jälkeen.
Lähennä ja Loitonna laajentavat ja kaventavat kuvaa 10 prosentin askelin. Loitontaminen ja lähentäminen tehdään hiiren rullauspainikkeella; kuvan venyttämiseksi suuremmaksi kuin ikkuna sinun on yksinkertaisesti napsautettava kuvaa hiiren ykköspainikkeella ja raahattava hiirtä ympäriinsä.

Kaksi asetusta ei koske parhaillaan näytettävää kuvaa ja ne on muistettava kun selataan kuvia peräkkäin:
Korkealaatuinen loitonnus soveltaa hyvin nopeaa suodatusta, kun loitonnus vähentää särmikkäitä viivoja ja tuottaa pehmeämmän tuloksen.
Venytä ikkunaan venyttää pienemmät kuvat täyttämään nykyisen ikkunakehyksen.

Sitten on Kokonäyttö-tila valitsimella Näytä kuvakaappaus kokonäyttötilassa joka korvaa kuvan alalaidan tiedostonimen.

Viimeiseksi, Näytä työkalupalkki näyttää tai piilottaa graafiset ohjauskomponentit:

showimage-toolbar.png

Vasemmalta oikealle: Edellinen kuva, seuraava kuva, aloita diaesitys (kokonäyttötilassa), valintatila, alkuperäinen koko, sovita ikkunaan, lähennä, loitonna, edellinen ja seuraava sivu (kun kuvamuoto, kuten TIFF salllii useita sivuja yhdessä tiedostossa, katso alla) .

Useimmat yleisimmin käytetyistä komennoista on saatavilla asiayhteysvalikosta napsauttamalla hiiren kakkospainikketta kuvan päällä. Näppärää, kun ollaan kokonäyttötilassa.

indexSelataan

showimage-browse.jpg

Kuvan avaamisen jälkeen voit nopeasti selata lävitse kaikki muut kuvat samassa kansiossa (tai kyselytulosikkunassa) painamalla näppäimiä / tai /. Voit nähdä, kuinka valinta vaihtuu vastaavasti Seuraaja-ikkunassa.

On eräs nopea tapa avata nykyisen kuvan kansio ja jopa navigoida sen yläkansioon ja alikansioon. Se toimii juuri kuin alasporautumisnavigointi Seuraajassa napsauttamalla tilapalkin tietoaluetta, joka näyttää nykyisen kuvan koon ja muodon.

Valikon Selaa katsominen näyttää toisen selaustyypin: Jotkut kuvamuodot, kuten TIFF, voivat sisältää useita sivuja yhdessä tiedostossa. Komennot kuten Ensimmäinen sivu ja Seuraava sivu sallivat sinun navigoida noilla sivuilla.

indexMuokataan

showimage-edit.jpg

Kuva-valikko tarjoaa muutamia kuvakatseluun välttämättömiä manipulaatioita: kuvan kiertoa ja kääntämistä. Huomaa kuitenkin, että todellinen kuvatiedosto ei muutu. Tiedostoon lisätään vain attribuutti niin että ne näytetään pyöritettynä tai käännettynä kun avaat sen seuraavan kerran.

Käytä taustana... avaa asetusohjelman Tausta-asetukset kuvan asettamiseksi taustakuvaksi työtilaasi.

Rajaus on eräs toisinaan tarvittu ominaisuus. Leikattavan kehyksen rajaamiseksi voit vaihtaa Valintatilaan valikosta Muokkaa ja raahata ruutu hiiren ykköspainikkeella. Jos ett halua ensin vaihtaa tilaa, voit luoda tämän ruudun "normaalitilassa" pitämällä yksinkertaisesti alhaalla näppäintä CTRL samalla kun raahaat hiiren ykköspainikkeella, mikä normaalisti siirtää kuvaa sivusuunnasa.
Nolla valinta tai näppäin ESC poistaa valintaruudun.

Seuraava kappale näyttää kuinka itse asiassa tallennetaan rajattu alue.

indexTallennetaan ja muunnetaan

Kuvan tallentamiseksi tai muuntamiseksi kaikkiin käytettävissä oleviin muotoihin voit kutsua normaalin Tallenna nimellä...-valikkorivin valikosta Tiedosto sekä valita muodon ja tiedostonimen.
Usein vielä nopeampaa, erityisesti jos Seuraaja-ikkuna on jo avoinna, on raahaa ja pudota -toiminnon käyttäminen.

showimage-dnd.jpg

Näin yllä mainittu rajaaminen lopetetaan. Joko valitaan yllä kuvattu kehys, tai valitaan Muokka | Valitse kaikki koko kuvalle. Raahaa ja pudota valinta Työpöydälle tai mihin tahansa Seuraaja-ikkunaan uuden kuvaleikkauksen luomiseksi samassa muodossa kuin alkuperäinen kuva.

Toisen tiedostomuodon tallentamiseksi raahaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse muoto asiayhteysvalikosta tiedostoa pudotettaessa.

indexPikanäppäimet

Tässä on hyödyllisimpien pikanäppäinten luettelo:

/ Edellinen kuva
/ Seuraava kuva
DELSiirrä Roskakoriin
+Lähennä
-Loitonna
0Alkuperäinen koko (100% loitonnus/lähennys)
1Sovita ikkunaan
ALT ENTERVaihtele kokonäyttötilaa (myös kaksoisnapsautuksen kautta)
CTRLPitämällä alhaalla näppäintä CTRL voit luoda valintakehyksen vaihtamatta valintatilaa eksplisiittisesti.