stylededit-icon_64.pngTyylitetty editori

Työpöytäpalkki:Sovellukset
Sijainti:/boot/system/apps/StyledEdit
Asetukset:ei mitään


Tyylitetty editori on Haikun yksinkertainen tekstieditori. Vaikka se tallentaa tiedostoja puhtaassa tekstimuodossa, tallentamisen yhteydessä kirjoitetaan lisäattribuutteja, jotka tarjoavat Tyylitetylle editorille rajoitetut muotoiluominaisuudet.

stylededit.png

Jos sinua kiinnostaa, lisäattribuutit näyttävät seuraavan näköisiltä, kun niitä tutkitaan Pääteikkunan komennolla listattr:

~> listattr /boot/home/Desktop/test.txt
File: /boot/home/Desktop/test.txt
 Type     Size         Name
----------- --------- -------------------------------
   Int-32     4 "be:encoding"
MIME String     11 "BEOS:TYPE"
   Int-32     4 "wrap"
   Int-32     4 "alignment"
  Raw Data    1048 "styles"

1071 bytes total in attributes.

Kuten voit nähdä, kaikki Tyylitetyn editorin valikon muotoiluvalitsimet ovat mukana: rivittäminen (päälle/pois päältä) ja tasaus (vasemmalle/keskelle/oikealle), jokainen yhdessä attribuutissa. Jokaisen kirjaimen tyylit (kirjasin, koko, väri) on runnottu yhteen attribuuttiin.

Koska nämä attribuutit ovat BFS-tiedostojärjestelmän ominaisuus, tämä tarkoittaa, että muilla alustoilla tiedosto näkyy pelkkänä tekstitiedostona ja kaikki muotoilu myös kadotetaan, kun tiedosto tallennetaan ei-BFS-osiolle. Yllä olevat attribuutit yksinkertaisesti riisutaan pois ja jäljelle jää vain tavallinen tekstitiedosto.

Joka tapauksessa on kiva idea, kun on mahdollista värittää tekstiä eri kirjasimilla ja kirjainkoolla samalla kun ollaan normaalitekstitiedostossa. Esimerkiksi tiedosto ReadMe.txt on luettava komentotulkissa kaikilla alustoilla ja siinä on silti hiukan tyyliä, kun sitä katsotaan Haikussa kaksoisnapsautuksella.

Tyylitetyn editorin käyttö on itse asiassa niin yksinkertaista, että ohitamme jokaisen tavallisen valikkorivin selittämisen. Kirjoita vain teksti, valitse sitten sanat, jotka haluat muotoilla ja käytä valikkoa Kirjasin. Rivittäminen ja tasaus valikosta Asiakirja toimii vain koko tiedostolle.