textsearch-icon_64.pngTekstihaku

Työpöytäpalkki:Ei valikkoriviä, käynnistetään normaalisti Seuraajalisäosan kautta
Sijainti:/boot/system/apps/TextSearch
Asetukset:~/config/settings/TextSearch


Tekstihaku etsii merkkijonoa tekstitiedostoissa. Tyypillisesti sitä kutsutaan Seuraajan lisäosan asiayhteysvalikosta valitsemalla tiedostot tai kansiot, josta merkkijonoa halutaan etsiä.

textsearch.png

Aloitat kirjoittamalla hakumerkkijonon teksti-ikkunaan ylhäällä ja napauttamalla Enter-näppäintä tai napsauttamalla Etsi-painiketta. Jos Näytä rivit on valittuna, osumat laajennetaan automaattisesti näyttämään hakumerkkijonon sisältävät tiedoston rivit.

Vain muutama sana muuten itsestäänselvistä valikkoriveistä:

Tiedostovalikko

Uusi ikkunaALT N Avaa uuden ikkunan, jossa voit kirjoittaa toisen merkkijonon ja etsiä sitä samoista tiedostoista/kansioista.
Aseta kohde...ALT FValitaan uusi tiedostojen ja kansioiden joukko etsittäväksi. Vaihtoehtoisesti voit raahata ja pudottaa tiedostot/kansiot ikkunaan.

Toimintovalikko

Karsi-valintaALT T Poistaa kaikki rivit luettelosta, joka ei ole nykyisin valittu.
Avaa-valintaALT OAvaa nykyiset valitut tiedostot ensijaisella sovelluksella (sama kuin kaksoisnapsauttamalla). Jos se on tekstieditori, joka tukee sitä (kuten Pe), voit hypätä tarkalleen sille riville, josta hakumerkkijono löytyi.
Näyttää tiedostot SeuraajassaALT KAvaa nykyisin valittujen tiedostojen sijainnin Seuraajassa.
Kopioi tekstin leikepöydälleALT BKopioi nykyisen valinnan leikepöydälle.

Asetukset-valikko

Ohita kansiot, jotka alkavat pisteellä Tämä on hyödyllinen työskenteltäessä "unixy"-ympäristössä, missä usein hallinnointitiedostot piilotetaan ".folders/"-kansioiden sisälle. Versionhallintajärjestelmät, kuten SVN ja CVS ovat esimerkkejä sovelluksista, jotka käyttävät tätä ja niitä käytetään laajalti Haikussa.
Säännöllinen lauseke Tekstihaku käyttää komentorivityökalua grep. Sitä varten erikoismerkit, kuten '"*\$?! ja välilyönnit ilmaistaan koodinvaihtomerkillä \. Tämän aktivoinnin poistaminen tarkoittaa, että sinun on tehtävä tämä itse, mutta vaihdossa sinulle myönnetään säännöllisten lausekkeiden voima.
Vain tekstitiedostot Tekstihaku on nykyisin hyödyllinen etsittäessä merkkijonoja pelkistä tekstitiedostoista. Tämä asetuksen poistaminen saa tekstihaun kuitenkin etsimään sitä kaikentyyppisistä tiedostoista.
Avaa tiedostot koodimuokkaimessa Pakottaa tiedostojen avautumisen ensisijaiseksi määritellyssä koodimuokkaimessa (joka käsittelee text/x-source-code-tyyppistä koodia). Muussa tapauksessa tiedosto avautuu missä tahansa sovelluksessa, joka on asetettu sen tiedostotyypille. Hyödyllinen esimerkiksi kun muokataan HTML-tiedostoja, jotka avautuvat normaalisti webbiselaimessasi.

Historiavalikko

Sisältää äskettäin käytetyt etsintämerkkijonot.

Koodausvalikko

Antaa sinun valita eri merkkikoodausten välillä, jos on tarvetta.