workspaces-icon_64.pngTyötilat

Työpöytäpalkki:Työpöytäsovelmat
Sijainti:/boot/system/apps/Workspaces
Asetukset:~/config/settings/system/app_server/workspaces
~/config/settings/Workspaces_settings - Tallentaa paneelin ikkunan sijainnin.


workspaces.png

Löydät Työtilat-sovelman muiden Työpöytäsovelmat-valikon luettelosta Työpöytäpalkista. Se näyttää miniatuuriversion kaikista työtiloista. Sovelman ikkunan kontekstivalikosta löytyy useita valitsimia, jotka ovat suhteellisen itsensäselittäviä.
Vaihda työtilalukumäärää... avaa Näyttöasetukset, joissa voit asettaa työtilojen lukumäärän ja niiden järjestelyn (kuinka monta riviä ja saraketta).

Koska sovelma on Kopio, voit muuttaa ikkunan kokoa halusi mukaan sekä sitten raahata ja pudottaa se kahvasta työpöydälle (varmista, että Näytä kopiot on aktivoitu Työpalkkivalikossa. Pidä VAIHTO-näppäin alhaalla kun muutat ikkunan kokoa näytön kuvasuhteen säilyttämiseksi.

index Ikkunoiden siirtäminen työtilojen välillä

Ikkunan siirtämiseksi tartu siihen Työtilat-sovelmassa ja yksinkertaisesti raahaa se toiseen työtilaan. Tästä on hyötynä, että voit siirtää sen jättämättä nykyistä työpöytää. Se tietysti toimii hyvin vain kun työtilassa ei ole liian montaa ikkunaa ja kohdetyötila ei ole muiden ikkunoiden peittämä. Toinen mahdollisuus on tarttua ikkunan välilehteen ja pitää siitä kiinni samalla kun vaihtaa työtilaa ALT Fx -näppäimillä.

Lisätietoja työtiloista yleensä ja lisää näppäimistöpikanäppäimistä, katso aihetta Työtilat.

Yritä tätä: Tee Työtilat-ikkuna todella isoksi ja piilota ikkunan välilehti ja raja. Siirry sitten Pikakuvakeasetukset ja liitä näppäimillä CTRL ^ Työtilat-sovelmaan (/system/apps/Workspaces).
Nyt voit nopeasti kutsua sovelman näppäinyhdistelmällä ja vastaavasti poistaa sen nopeasti ESC-näppäimellä.

index Erityistoiminnallisuus

Työtilat-sovelma tarjoaa joitakin lisätoiminnallisuuksia kun napsautetaan ikkunaa samalla kun pidetään alhaalla jotain muokkainnäppäintä:

CTRLTuo ikkunan eteen.
CTRL VAIHTOMinimoi ikkunan.
Alt Gr/OPTLähettää ikkunan taustalle.