locale-icon_64.pngPaikallisasetukset

Työpöytäpalkki:Asetukset
Sijainti:/boot/system/preferences/Locale
Asetukset:~/config/settings/Locale settings


Haikun kotoistamisjärjestelmä ei sisällä vain tekstien korvaamista niiden suomennoksilla vaan myös mutkikkaampia tehtäviä kuten numeroiden, päivämäärien ja aikojen muovaamista tavalla, joka vastaa Paikallisasetuksiasi.

Jos haluaisit avustaa kielen kääntämisessä tai aloittaa kotoistamisen kielellä, joka nykyään puuttuu, ota yhteys Haiku-i18n -sähköpostistuslistaan.

indexKieli

Haiku on käännetty tusinalle kielele, valitettavasti jotkut käännökset eivät ole vielä valmiita. Tästä syystä voit valita useamman kuin yhden kielen ”Ensisijaisena kielenä”. Jos joku teksti puuttuu käännöksestä, se korvataan sanoilla seuraavaksi parhaalla kielellä. Englanti on oletusvarakieli (myös silloin kun sitä ei ole lueteltu).

locale-language.png

Ensisijaiseksi kieleksi on asetettu esimerkiksi espanja. Ensimmäinen varasuunnitelma on italia, ja jos teksti puuttuu myös siitä kielestä, palataan takaisin oletuskieli englantiin.
Kuten voit nähdä, kielirivin laajentaminen vasemmalla puolella paljastaa alariveinä tietyt kielivariaatiota tai murteet (jos sellaisia on käytettävissä).

indexMuotoilu

Välilehdesä Muotoillaan voit asettaa päivämäärän, ajan, numeron tai valuuttamuotojen muotoilun riippumatta ensisijaisen kielesi asetuksista.

locale-formatting.png

Olet ehkä espanjaa puhuva henkilö italiaa puhuvassa osassa Sveitsiä. Joten ensisijainen järjestelmäsi on espanjankielinen, mutta numerot ja valuutta muokataan kuten työssä : Swiss/Italian.
Jos pidät enemmän espanjankielisistä päivien ja kuukausien nimistä (ajattele esimerkiksi tiedostojen muokkauspäivämääriä), voit korvata tämän aikakohtaisen muotoilun tarkistusruudulla ylhäällä Käytä ensisijaisen kielen kuukausi/päivä -nimiä.

Taatusti yllä esitetty esimerkki ei ole kaikkein yleisin skenaario, mutta se esittelee järjestelmän joustavuutta.

Toinen valinta on Suomenna sovellus- ja kansionimet. Valitse tarkistusruutu, jos pidät parempana kotoistaa graafisen käyttöliittymän, kun taas ruudun valitsematta jättämisellä pidetään alkuperäiset englanninkieliset nimet asetuspaneeleille, sovelluksille ja vakiokansionimille.


Muutokset käytetään välittömästi, vaikka nykyisin käynnissä olevat sovellukset saattavat vaatia sulkemista ja uudelleenkäynnistymistä ennen uusien asetusten näyttämistä.

Oletukset nollaa kaikki oletusarvoihin.
Palauta tuo takaisin asetukset, jotka olivat voimassa, kun käynnistit Paikallisasetukset.