mouse-icon_64.pngHiiri

Työpöytäpalkki:Asetukset
Sijainti:/boot/system/preferences/Mouse
Asetukset:~/config/settings/Mouse_settings


mouse.png

Asetat ensimmäisenä hiiresi tyypin: 1-, 2- tai 3-painikkeinen hiiri. Voit matkia 2. (=oikeaa) hiiren painiketta pitämällä alhaalla CTRL-näppäintä samalla kun napsautat vasemmalla painikkeella. Hiiren 3. (=keskimmäinen) painiketta varten voit käyttää CTRL- ja ALT-näppäintä sekä hiiren vasenta painiketta.

Voit järjestää uudelleen hiiren painikkeet napsauttamalla niitä ja valitsemalla uusi merkitys ponnahdusvalikosta.

Oikealla olevilla liukukytkimillä voit säätää kaksoisnapsautuksen nopeutta, hiiren nopeutta ja kiihtyvyyttä. Testialuealuetta hiiren graafisen kuvan alla voidaan käyttää tarkistamaan, että kaksoisnapsautusnopeus vastaa omaa makuasi: jos kaksoisnapsautus ei valitse sitä se asettuu liian nopeasti (tai sinun on totuttava napsauttamaan nopeammin....

Ikkunat reagoivat hiiren napsautuksiin kolmen Kohdistustila-valikon määrittelyn mukaisesti:

Napsauta kohdistusta ja nostoa varten Tämä on oletusasetus: napsautat ikkunaa, se saa kohdistuksen ja nousee päällimmäiseksi.
Napsauta kohdistamista varten Ikkunan napsauttaminen antaa sille kohdistuksen, mutta ei nosta sitä automaattisesti. Sen tekemiseksi sinun on joko napsautettava sen otsaketta tai rajaa tai napsauttaa mihin tahansa pitäen samalla ikkunan hallintanäppäimiä CTRL ALT alhaalla.
Kohdistin seuraa hiirtäHiiren kohdistimen alla oleva ikkuna saa automaattisesti kohdistuksen. Sen todellinen nostaminen päällimmäiseksi tapahtuu, kuten on kuvatu valikossa Napsauta kohdistamista varten

Aktivoimalla Hyväksy ensimmäinen napsautus vapauttaa sinut laittamasta ensin kohdistuksen epäaktiiviin ikkunaan, jotta voit aktivoida käyttöliittymäkomponentin kuten painikkeen tai valikon. Tämä sisältää riskin ikkunan sulkemisesta tahattomasti, esimerkiksi lyömällä vahingossa sulje-painiketta, kun tähdätään ikkunan välilehteen. Toisaalta se nopeuttaa työnkulkuasi merkittävästi.

Kaikki asetukset toteutetaan välittömästi.

Oletukset nollaa kaikki oletusarvoihin.
Palauta tuo takaisi asetukset, jotka olivat voimassa Hiiriasetus-sovellusta käynnistettäessä.