touchpad-icon_64.pngLevyhiiri

Työpöytäpalkki:Asetukset
Sijainti:/boot/system/preferences/Touchpad
Asetukset:~/config/settings/Touchpad_settings

Tämä paneeli tarjoaa useita levyhiiren asetusta, jotka ovat mielenkiintoisia, jos käytät tablettia tai sylimikroa.

touchpad.png

Raahattaessa levyhiiriesittelyalueella punaista pystysuoraa ja vaakasuoraa viivaa, asetat vieritysalueen (lievästi punertava vasten harmaata yleistä kosketusaluetta). Liikuttamalla sormeasi levyhiirialueen tuolla osalla liikutat ikkunan vierityspalkkeja vastaavasti.

Oikealla on liukukytkimet yleisen vieritysnopeuden sekä pystysuoran ja vaakasuoran nopeuden asettamiseksi.
Kiihtyvyysasetus päättää, kuinka paljon nopeammin luettelo vierii, jos huiskaiset vieritysalueen yli hyvin nopeasti. Vieritysnopeudet ohjaavat yleistä nopeutta kun käytät vieritysaluetta "normaalilla" tavalla.

Levyhiirigrafiikan alapuolella on valintaruudut "Kaksisormivieritys"-ominaisuuden käyttöönottoon pystysuorassa ja vaakasuorassa vierityksessä. Kahden sormen siirtäminen rinnakkain pystysuoraan tai vaakasuoraan siirtää ikkunan vierityspalkkeja. Ainakin minulle se toimii paremmin yhdellä sormella vasemmasta kädestä ja toisella sormella oikeasta kädestä.
Jos tämän ominaisuuden käyttö tuntuu mukavalta, voit jättää väliin vieritysalueiden asetuksen ja käyttää sen sijaan koko levyaluetta normaaliin navigointiin.

Pohjalla on toinen liukukytkin naputuskosketuksen herkkyyden asettamiseksi. Jos sinun napautuksiin ei reagoida, lisää herkkyyttä. Jos järjestelmä rekisteröi naputuksia koko ajan silloin kun haluat siirtää hiiren kohdistinta, yritä herkkyyden pienentämistä.

Oletukset nollaa kaikki oletusarvoihin.
Palauta tuo takaisin asetukset, jota olivat voimassa kun käynnistit Levyhiiri-sovelluksen.

Tässä on vihje, joka ei koske Levyhiiriasetuksia, vaan sopii yleiseen aiheeseen:
Tiesitkö, että voit raahata ja pudottaa käyttäen vain levyhiirtä, toisin sanoen. käyttämättä painikkeita? Kaksoisnapsauta vain ilman että nostat sormea jälkimmäisen napsautuksen jälkeen. Ylöspoimintakuvake kiinnittyy hiiriosoittimeen ja voit raahata sitä ympäriinssä siirtämällä sormeasi. Sormen nostaminen pudottaa kuvakkeen.

Jos sormesi kohtaa levyhiirialueen rajan kuvaketta raahatessa, mutta hiiren osoitin ei ole vielä tavoittanut näytön rajan, kuinka voit jatkaa kuvakkeen raahaamista? Kuvake putoaa heti kun nostat sormea.
Laitteistosta riippuen on olemassa näppärä ominaisuus: jätä vain sormesi nostamatta levyhiirialueen reunalla. Hiiren kohdistin jatkaa siirtymistä autopilotilla.