Seuraajalisäosat

Sovellukset voivat asentaa liitännäisiä, niin että niitä voidaan kutsua helposti Seuraajasta tiedostoja valittaessa. Vain ne liitännäiset, jotka osaavat käsitellä tietyn tyyppistä tiedostoa, esitellään valikossa Liitännäiset asiayhteysvalikosssa tai Seuraaja-ikkunan Tiedosto-valikossa. Jotkut liitännäiset eivät välttämättä tarvitse tiedostoa toimiakseen ja ovat siksi aina käytettävissä.

Uudet Seuraaja-lisäosat, jotka eivät tule osana tavallista .hpkg-pakkausta, voidaan asentaa kopioimalla ne niiden vastaavaan non-packaged-kansioon (katso aihe Tiedostojärjestelmäsijoittelu):

/boot/system/non-packaged/add-ons/Tracker/    jokaisen käyttäjän käytettävissä olevat liitännäiset.
/boot/home/config/non-packaged/add-ons/Tracker/    sinun itsesi käytettävissä olevat liitännäiset.

Lisäosan tiedostonimessä voi olla kauttaviiva ja suuri kirjain loppuliitteenä, ja se on silloin käytettävissä pikanäppäimen avulla. Esimerkiksi, Avaa kohdekansio-O avautuu näppäimillä ALT Alt Gr/OPT O.
Tietysti sinun on huolehdittava mahdollisista pikanäppäinristiriidoista, kun päätät pikanäppäimestä. Sinulla ei voi olla samaa pikanäppäintä eri lisäosille.

Haikun seuraajalisäosat

Nämä Seuraaja-lisäosat tulevat jokaisen Haiku-asennuksen mukana:

Tausta-B Avaa Tausta-asetukset-ohjelman Työpöydän tai minkä tahansa kansion värin tai taustakuvan vaihtamiseksi. Kutsuttaessa kuvatiedostosta Tausta-asetukset-paneeli käynnistetään kuva valmiiksi ladattuna potentiaalisena taustakuvana.
Levyasemakäyttö-I Aloittaa Levyasemakäyttö-sovelluksen käyttäen nykyistä kansiota perustana.
Tiedostotyyppi-F Tiedostosta kutsuttuna avaa Tiedostotyyppi-paneelin, muussa tapausessa käynnistetään yleinen Tiedostotyypit-asetusohjelma.
Avaa kohdekansio-O Voidaan käyttää vain linkitetyillä tiedostoilla ja avaa kansion, jossa tiedosto sijaitsee.
Tekstihaku-G Aloittaa Tekstihaku-sovelluksen merkkijonon etsimisen valitussa kansiossa (ja sen alikansioissa).
Zip-tiivistysmaatti-Z Valitut tiedostot lisätään zip-arkistoon, kutsuminen ilman valintaa avaa paneelin arkiston luomiseksi raahaamalla ja pudottamalla.