Vaihtaja

Vaihtaja on tehtävävaihtaja, joka hyppää suoritettavien sovellusten ja niiden ikkunoiden välillä.

twitcher.png

Pidä alhaalla CTRL-näppäintä ja napauta SARKAIN-näppäintä vaihtaaksesi nykyisen ja viimeisimmän sovelluksen tai ikkunan välillä. Napauttamalla näppäintä SARKAIN vaihdat hyvin nopeasti kaikkien nykyisessä työtilassa näkyvien sovellusten välillä.
Painamalla ja pitämällä alhaalla näppäimiä CTRL SARKAIN avaat Vaihtaja-sovellusikkunan ja voit siirtyä kaikkien käynnissä olevien sovellusten välillä napauttamalla toistuvasti näppäimiä SARKAIN tai /.
Jos sinun on päästävä tiettyyn ohjelmaikkunaan, siirry sen kuvakkeeseen kuten edellä kuvattiin ja siirry sitten sen avoimiin ikkunoihin näppäimillä /.

Voit kiertää kaikkien (nykyisessä työtilassa) näkyvien ikkunoiden kautta näppäimillä CTRL ~ (mikä käyttämästäsi näppäimistökuvauksesta riippuen on Å-näppäimen oikealla puolella oleva näppäimillä Alt Gr ja VÄLILYÖNTI näkyviin saatava merkki).

On myös mahdollista kutsua Vaihtajaa näppäimillä CTRL SARKAIN ja käyttää hiirtä sen sovelluksen tai ikkunan valitsemiseen, johon hypätään, kun CTRL-näppäin vapautetaan.

Vaihtaja tarjoaa myös muutamia edistyneitä näppäimistöpikanäppäimiä:

ESCKeskeyttää vaihtamisen ja palaa aiemmin aktiivisena olleeseen ikkunaan.
QSulkee valitun sovelluksen.
HPiilottaa valitun sovelluksen kaikki ikkunat.