Az oldal fordítása még folyamatban van. Amíg tart a fordítás, addig a lefordítatlan részek angolul jelennek meg.

midiplayer-icon_64.pngMidilejátszó (MidiPlayer)

Asztalsáv:Alkalmazások
Útvonal:/boot/system/apps/MidiPlayer
Beállítások:~/config/settings/MidiPlayerSettings


Ahogy a neve is mutatja, a Midilejátszó midi zene lejátszására való. A midi egy speciális formátum, ugyanis nem tartalmazza a digitális, kódolt zenét, hanem csak a leírását.
A fájl mérete általában kicsi, viszont függ a használt eszköz-tártól is ("Hangszereknek" is hívják), így a méret akár elég nagy is lehet. Ugyanakkor ezek a Hangszerek mérete is elég nagy lehet attól függően, hogy mennyi és milyen minőségű hangszer-mintát tárolnak.

Haiku releases include a small but relatively high quality SoundFont. People who use MIDI more seriously often already have very high quality or custom SoundFonts.

To use other SoundFonts (that don't come installable via HaikuDepot as a HPKG), just copy the .sf file to e.g. ~/config/non-packaged/data/synth/. You can select the active SoundFont in the Media preferences under MIDI.

midiplayer.png

A Midilejátszó felülete nagyon egyszerű. Csak indítsunk el egy midi fájlt, vagy húzzuk a lejátszó ablakába, és máris indul a lejátszás. Módosíthatjuk a hangerőt, visszhangot adhatunk hozzá a Visszhang menüből, az ablak felső részében pedig egy oszcilloszkóp található.