poorman-icon_64.pngSzegényEmber (PoorMan)

Asztalsáv:Alkalmazások
Útvonal:/boot/system/apps/PoorMan
Beállítások:~/config/settings/PoorMan Settings


A SzegényEmber egy remek kis internetes kiszolgáló (webserver), melyet könnyen beállíthatunk. Természetesen nem tartalmaz semmilyen speciális funkciót, vagy beállítást, éppen innen is ered a neve: SzegényEmber kiszolgálója.

Első indításkor a program megkérdezi, hogy mely mappát szeretnénk használni a kiszolgálni kívánt tartalom számára. Ha az Alapértelmezettet választjuk, akkor egy új mappát fog létrehozni (/boot/home/public_html). Kezdőoldalnak egy index.html nevű HTML fájlnak léteznie kell a mappában.

A program lényegében egy konzol ablakból áll, mely tartalmazza a program naplóját is. Ezen kívül informálódhatunk a kiszolgáló állapotáról, a mappáról, és a kérések számáról. A beállítások a Szerkesztés | Beállítások... menüből érhetőek el:

poorman.png

A beállítások ablak 3 részre osztható:

Az Oldal fülön módosíthatjuk a kiszolgálandó mappa helyét, a kezdőoldal nevét, illetve azt, hogy ha nem található kezdőoldal a mappában, akkor az oldalon a mappa tartalma jelenjen-e meg vagy sem.
A Naplózás fülön ki- illetve bekapcsolhatjuk a naplózást a konzolba, vagy megadhatunk egy külön naplófájlt is.
Haladó beállítások esetén pedig a maximális egyidejű kapcsolatok számát tudjuk szabályozni.

A konzol ablakban lévő menüelemek magától értetődőek. Például elmenthetjük a konzolon látott naplót, vagy épp kiüríthetjük azt, leállíthatjuk/elindíthatjuk a kiszolgálót, illetve lenullázhatjuk a kapcsolatok számát.

Ha ki szeretnénk próbálni, hogy egyártalán működik-e, akkor csak meg kell adni a /boot/system/apps/BePDF/docs/docs-build/ mappában lévő index.html fájlt, mint kezdőoldalt. Ezután a böngészőbe írjuk be a 127.0.0.1 címet, ami a saját gépünk magára mutató azonosítója.