Az oldal fordítása még folyamatban van. Amíg tart a fordítás, addig a lefordítatlan részek angolul jelennek meg.

textsearch-icon_64.pngSzövegkeresés (TextSearch)

Asztalsáv:Nincs. Nyomkövető kiegészítőként indítható.
Útvonal:/boot/system/apps/TextSearch
Beállítások:~/config/settings/TextSearch


Ez a program szöveges fájlokban való keresgélésre szolgál. Elsődlegesen a Nyomkövető kiegészítők listából indítható a kiválasztott fájlon vagy mappán, ahol keresni szeretnénk.

textsearch.png

Szöveget kereshetsz a beviteli mezőbe írva, és a RETURN-t lenyomod, vagy ha a Keresés gombra kattintasz. Ha a Sorok megjelenítése be van jelölve, akkor a találatok automatikusan kibontásra kerülnek a listában.

Néhány szó az egyébként egyértelmű menüről:

Fájl menü

Új ablakALT N Új ablakot nyit meg, ahol új keresést indíthatunk ugyan abban a fájlba vagy mappában.
Cél megadása...ALT FLets you choose a new set of files and folders to search through. Alternatively you can drag and drop files/folders into the window.

Műveletek menü

Kijelölés kivágásaALT T Az összes bejegyzés elávolítása a listából ami nincs kijelölve.
Kijelölés megnyitásaALT OA kijelölt fájl megnyitása a hozzá társított programmal (ugyan úgy, mint dupla-kattintásskor). Ha egy szövegszerkesztő (például a Pe) lehetőséget nyújt rá, akkor megnyitáskor a program automatikusan arra a sorra ugrik a fájlban, ahol megtalálta a keresett szöveget.
Fájlok megjelenítése a NyomkövetőbenALT KA kijelölt fájl megnyitása a Nyomkövetőben.
Szöveg másolása a vágólapraALT BA jelenleg kijelölt szöveget a vágólapra másolja.

Beállítások menü

Ponttal kezdődő mappák átugrása Ez akkor lehet hasznos, ha "unix-szerű" környezetben dolgozunk, ahol gyakran a fontos fájlok egy rejtett mappában (.mappa/) találhatóak. A forráskód-kezelő rendszerek, mint például az SVN és CVS, és a Haiku esetén is találkozhatunk ilyennel.
Regular expression TextSearch uses the command line tool grep. For it, special characters like '"*\$?! and spaces have to be escaped with a \. Activating this setting means you have to do this yourself, but in exchange grants you the power of regular expressions.
Csak szövegfájlokban Jelenleg a program csak a szöveges fájlokban való kereséskor hatékony. Ez az opció kikapcsolása esetén a program az összes típusú fájlban fog keresést végezni.
Open files in code editor Forces files to be opened in the preferred code editor (that handles text/x-source-code). Otherwise a file will be opened in whatever app is set for its filetype. Useful, for example, when editing HTML files that normally would open in your browser.

Előzmények menü

Ez előzőleg használt keresési beállítások.

Kódolás menü

Szükség esetén választhatunk különféle karakter-kódolások közt.