textsearch-icon_64.pngSzövegkeresés (TextSearch)

Asztalsáv:Nincs. Nyomkövető kiegészítőként indítható.
Útvonal:/boot/system/apps/TextSearch
Bellítások:~/config/settings/TextSearch


Ez a program szöveges fájlokban való keresgélésre szolgál. Elsődlegesen a Nyomkövető kiegészítők listából indítható a kiválasztott fájlon vagy mappán, ahol keresni szeretnénk.

textsearch.png

Szöveget kereshetsz a beviteli mezőbe írva, és a RETURN-t lenyomod, vagy ha a Keresés gombra kattintasz. Ha a Sorok megjelenítése be van jelölve, akkor a találatok automatikusan kibontásra kerülnek a listában.

Néhány szó az egyébként egyértelmű menüről:

Fájl menü

Új ablakALT N Új ablakot nyit meg, ahol új keresést indíthatunk ugyan abban a fájlba vagy mappában.
Cél megadása...ALT FÚj fájlok illetve mappák megadása ahol keresni szeretnénk.

Műveletek menü

Kijelölés kivágásaALT T Az összes bejegyzés elávolítása a listából ami nincs kijelölve.
Kijelölés megnyitásaALT OA kijelölt fájl megnyitása a hozzá társított programmal (ugyan úgy, mint dupla-kattintásskor). Ha egy szövegszerkesztő (például a Pe) lehetőséget nyújt rá, akkor megnyitáskor a program automatikusan arra a sorra ugrik a fájlban, ahol megtalálta a keresett szöveget.
Fájlok megjelenítése a NyomkövetőbenALT KA kijelölt fájl megnyitása a Nyomkövetőben.
Szöveg másolása a vágólapraALT BA jelenleg kijelölt szöveget a vágólapra másolja.

Beállítások menü

Ponttal kezdődő mappák átugrása Ez akkor lehet hasznos, ha "unix-szerű" környezetben dolgozunk, ahol gyakran a fontos fájlok egy rejtett mappában (.mappa/) találhatóak. A forráskód-kezelő rendszerek, mint például az SVN és CVS, és a Haiku esetén is találkozhatunk ilyennel.
Keresési szöveg kihagyása A program egy másik parancssori programot használ, a grep-et. Ehhez a speciális karaktereket, mint például '"*\\$?! és a szóközt külön fogja jelölni a \\ jellel. Ennek a kikapcsolása annyit tesz, hogy ezt kézzel kell megadni, de lehetőségünk van az általános kifejezések használatára is.
Csak szövegfájlokban Jelenleg a program csak a szöveges fájlokban való kereséskor hatékony. Ez az opció kikapcsolása esetén a program az összes típusú fájlban fog keresést végezni.

Előzmények menü

Ez előzőleg használt keresési beállítások.

Kódolás menü

Szükség esetén választhatunk különféle karakter-kódolások közt.