Az oldal fordítása még folyamatban van. Amíg tart a fordítás, addig a lefordítatlan részek angolul jelennek meg.

locale-icon_64.pngNyelv (Locale)

Asztalsáv:Beállítások
Útvonal:/boot/system/preferences/Locale
Beállítások:~/config/settings/Locale settings


A Haiku nyelvi rendszere nem csak egyszerűen annyiból áll, hogy a szövegek lefordításra kerülnek, hanem például a formátumok, a dátum és az idő is az általunk megadott nyelvnek megfelelően jelenik meg.

Ha szeretnél segíteni a fordításban, vagy egy jelenleg még nem létező fordítást szeretnél elkezdeni, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot a Haiku-i18n-hu levelezőlistán.

indexNyelv

A Haiku már jelenleg is több nyelvhez tartalmaz fordítást, de sajnos még nem mindegyik teljes. Éppen ezért több nyelvet is választhatunk előnyben részesített nyelvként. Ha egy szöveg fordítása hiányzik, akkor az a következő előnyben részesített nyelv alapján kerül lefordításra. Ha valamelyik szöveget egyártalán nem tudja lefordítani a rendszer, akkor automatikusan az angol szöveg jelenik meg (mégha az nem is szerepel a listában).

locale-language.png

A fenti példában az előnyben részesített nyelv a Magyar. A második az Olasz, és ha a lefordítandó szöveg ott is hiányzik, akkor az Angolt veszi figyelembe.
Amint látjuk, egy nyelvnek több változata is lehet, melyeket a nyelv kibontásával jeleníthetünk meg.

indexFormátum

A Formátum lapon a dátum és idő formátumát, valamint a szám illetve a pénz formátumot állíthatjuk be a választott előnyben részesített nyelvtől függetlenül.

locale-formatting.png

You may be a Spanish fellow located in the Italian speaking part of Switzerland. So, you'd prefer your system in Spanish, but numbers and currency formatted like at work: Swiss/Italian.
If you're more comfortable with your Spanish names for days and months (think of the modified dates of files, for example), you can override this time-specific formatting with the checkbox Use month/day-names from preferred language.

Bár a fenti példa nem mondható általánosnak, mégis remekül jelzi, hogy milyen rugalmas a rendszerünk.

Another option is to Translate application and folder names. Disable the checkbox if you prefer the graphical interface localized, while retaining the original English names for preference panels, applications and standard folder names.


A módosítások azonnal életbe lépnek, habár a jelenleg futó programokat lehet, hogy újra kell indítani, hogy a választott nyelvnek megfelelően jelenjen meg.

Eredeti Az eredeti beállítások megadása.
Visszaállít A panel megnyitásakori állapot vsszaállítása.