mouse-icon_64.pngEgér (Mouse)

Asztalsáv:Beállítások
Útvonal:/boot/system/preferences/Mouse
Beállítások:~/config/settings/Mouse_settings


mouse.png

Elsőként megadhatjuk az egér típusát: 1, 2 vagy 3 gombos. A 2. egérgomb (=jobb) szimulálható, ha lenyomva tartjuk a CTRL-t miközben kattintunk a bal egérgombbal. A 3. gomb (=középső) pedig a CTRL ALT lenyomásakor a bal gombbal kattintva.

A gombok felcserélhetőek ha a gombon a helyi menüből kiválasztjuk az új gomb számát.

A jobb oldali csuszkák használatával az egér dupla-kattintási sebessége, az egér sebessége és gyorsulása módosítható. Az egér képe alatti területen gyakorolva beállíthatjuk az optimális sebességeket: csak jelöljük ki valamelyik szót és szükség esetén állítsuk gyorsabbra vagy lassabbra, ezután pedig próbálkozzunk újra.

Az Ablak aktiválása három módon történhet:

Kattintással (az előre hozáshoz is) Ez az alap beállítás. Az ablak aktiválásához és a többi ablak elé hozásához is az ablakon történő kattintás szükséges.
Kattintással Ebben az esetben ha egy ablakra kattintunk, akkor aktiválja azt, azonban nem hozza a többi ablak elé. Ehhez az szükséges, hogy miközben az ablak keretére vagy a sárga fülre kattintunk, közben lenyomva kell tartania az ablakkezelő gombokat (CTRL ALT).
Ha az egér felette vanAz egér-kurzor alatti ablak automatikusan aktiválásra kerül. Az ablak előrehozása fedig a Kattintással módnál leírtak szerint történik.

Az Első kattintásra opció bejelölével mindjárt az első kattintásra aktiválódnak az ablak vezérlői, mint például a menü vagy a gombok. Ennek a használatakor fennáll az a veszély, hogy véletlenül bezárjuk az ablakot, azonban a munkát felgyorsíthatja.

A módosítások azonnal érvénybe lépnek.

Eredeti Az eredeti beállítások megadása.
Visszaállít Az ablak megnyitásakori értékek visszaállítása.