Tämän sivun kotoistaminen ei ole vielä täydellinen. Siihen asti keskeneräiset osat käyttävät englanninkielistä alkuperäistekstiä.
Hakemisto
Welcome to Haiku!
Getting to know the system
Beware of Bugs
Installing new software
Updating Haiku
Wifi in Haiku
Getting to know the API
Getting in contact

Tervetuloa Haikuun!

Thanks for checking out Haiku! This is our seventh public release. We hope to attract new developers to our project and give users a chance to check out Haiku. While this third beta release includes all major features planned for the final Haiku release, it still has bugs and a few rough edges that need further polishing. However, we think that this release is quite usable and hope it lets you discover Haiku's great potential and that you share our excitement.

Vieraile projektimme kotisivulla Haiku-os.org saadaksesi viimeisimmät uutiset ja tiedonannot.

index Järjestelmään tutustuminen

Vaikka Haikun ensimmäiset julkaisut ovat paljolti kuin BeOS R5, käyttöjärjestelmä on toteutettu uudelleen: siinä on monia lisäyksiä ja parannuksia, jotka Haiku-ryhmä on kehittänyt vuosien kuluessa. Joten jos olen palaava BeOS-käyttäjä tai uusi käyttäjä, vilkaise näitä linkkejä:

Haiku Quick Tour

Haiku User Guide

For more interactive help and support, become part of the Haiku community and join our forums and chat channel.

index Varo ohjelmistovikoja

Olemme työskennelleet kovasti korjataksemme potentiaalisesti kriittiset viat, mutta kuitenkin tämä on ohjelmiston beeta-julkaisu, ja siinä on jäljellä runsaasti löytämättömiä vikoja.

Emme suosittele käyttämään beeta-versioita tuotantojärjestelmänä. Tietosi voivat aivan hyvin muuttua, vääristyä tai suorastaan tuhoutua. Tee ajantasaisia varmuuskopioita!

Yksi pääsyy beeta-versioiden julkaisemiseen on houkutella lisää ihmisiä järjestelmän testaamiseen ja vikojen havaitsemiseen tai tarjota ehdotuksia tulevista laajennuksista. Ilmoita vioista ja laajennuksista vikaseuraajajärjestelmässämme sen jälkeen kun olet käyttänyt sen etsintätoimintoa kaksoiskappaleilmoitusten estämiseksi.

index Lisäohjelmistojen asentaminen

Useimmat saatavilla olevat ohjelmistot voidaan ladata ja asentaa HaikuDepot -sovelluksella, joka tulee Haikun mukana.
Binaari- ja lähdekoodiyhteensopivuuden vuoksi useimpia BeOS-sovelluksia voidaan suorittaa Haikussa. Monet niistä on pakattu uudelleen Haikua varten tai ne suoritetaan yhä muokkaamattomina. Löydät lisätietoja uusien ohjelmien asentamisesta käyttöoppaan kappaleesta Sovellukset.

On olemassa useita yhteisöpohjaisia ohjelmistokokoelmia. Katso Ohjelmistosivustot-sivua webbisivustollamme.

index Haikun päivittäminen

Haikun kuten myös kolmansien osapuolten pakkausten päivittäminen tehdään sovelluksella Ohjelmistopäivittäjä. Kun päivitys on valmis, käynnistä järjestelmä uudelleen.
Lisätietoja varten katso ohje Järjestelmäsi päivittäminen webbisivustollamme.

index Wifi-verkot Haikussa

Haiku tukee langattomia verkkoja, jotka on WPA-/WPA2- tai WEP-salattuja ja tietysti avoimia, salaamattomia yhteyksiä. Eri toimittajien useista erilaisista lisenssointikäytännöistä johtuen käyttäjiltä vaaditaan mikro-ohjelmistokoodin manuaalista asentamista. Löydät lisätietoja tuetuista laitteista, mikro-ohjelmistoasennuksista ja kuinka liitytään langattomaan verkkoon Haikun Käyttäjäopasteesta Työpaja: Langaton verkko.

index Tutustuminen sovellusohjelmointirajapintaan

Koska Haiku on uudelleentoteutus, sovellusohjelmointirajapinta (API) on yhä sama kuin BeOS R5 (joillakin lisäyksillä). Siksi dokumentaation Be-kirjassa on yhä kelvollinen resurssi. Kiitos ACCESS-yhtiön, joka omistaa entisen Be Inc. -yhtiön immateriaalioikeudet, meidän on lupa tarjota Be-kirjan kopio.
Poikkeavuudet BeOS API:sta ja Haiku-kohtaiset lisäykset on kerätty Haiku-kirjaan.

Joitakin lisäresursseja, joiden pitäisi auttaa aloittamisessa:

index Yhteydenotot

Hakeudu yhteyteen muiden kehittäjien ja käyttäjien kanssa ja liity keskusteluihin IRC-kanavalla (#haiku), foorumeillamme tai sähköpostilistoilla. Kun monet eri ihmiset tulevat yhteen, on perustettu sääntöjä viestinnän pitämiseksi tehokkaana. Kunnioita meidän Sähköpostilistaetikettiämme.