Hakemisto
Tervetuloa Haikuun!
Järjestelmään tutustuminen
Varo ohjelmistovikoja
Haikun asentaminen ja päivittäminen
Uuden ohjelmiston asentaminen
Paikallistettu Haiku
Wifi-verkot Haikussa
Tutustuminen sovellusohjelmointirajapintaan
Yhteydenotot

Tervetuloa Haikuun!

Kiitoksia, että latasit Haiku-käyttöjärjestelmän! Tämä on kahdeksas julkinen julkaisumme. Toivomme houkuttelevamme uusia kehittäjiä hankkeeseemme ja antavamme käyttäjille mahdollisuuden tutustua Haikuun. Vaikka tämä neljäs beeta-julkaisu sisältää kaikki pääominaisuudet, jotka on suunniteltu lopulliseen Haiku-julkaisuun, siinä on yhä monia ohjelmointivirheitä ja muutamia karkeita reunoja, jotka on hiottava sileäksi. Ajattelemme kuitenkin, että tämä julkaisu on aivan käyttökelpoinen ja toivomme, että se sallii sinun löytää Haikun suuren potentiaalin ja että jaat meidän innostuksemme.

Vieraile projektimme kotisivulla Haiku-os.org saadaksesi viimeisimmät uutiset ja tiedonannot.

index Järjestelmään tutustuminen

Vaikka Haikun ensimmäiset julkaisut ovat paljolti kuin BeOS R5, käyttöjärjestelmä on toteutettu uudelleen: siinä on monia lisäyksiä ja parannuksia, jotka Haiku-ryhmä on kehittänyt vuosien kuluessa. Joten jos olen palaava BeOS-käyttäjä tai uusi käyttäjä, vilkaise näitä linkkejä:

Tervetuloa Haikun pikaoppaaseen

Tervetuloa Haiku-käyttäjäoppaaseen

Saadaksesi lisää vuorovaikutteista opastetta ja tukea liity osaksi Haiku-yhteisöä ja liity foorumeillemme ja juttukanavallemme.

index Varo ohjelmistovikoja

Olemme työskennelleet kovasti korjataksemme potentiaalisesti kriittiset viat, mutta kuitenkin tämä on ohjelmiston beeta-julkaisu, ja siinä on jäljellä runsaasti löytämättömiä vikoja.

Emme suosittele käyttämään beeta-versioita tuotantojärjestelmänä. Tietosi voivat aivan hyvin muuttua, vääristyä tai suorastaan tuhoutua. Tee ajantasaisia varmuuskopioita!

Yksi pääsyy beeta-versioiden julkaisemiseen on houkutella lisää ihmisiä järjestelmän testaamiseen ja vikojen havaitsemiseen tai tarjota ehdotuksia tulevista laajennuksista. Ilmoita vioista ja laajennuksista vikaseuraajajärjestelmässämme sen jälkeen kun olet käyttänyt sen etsintätoimintoa kaksoiskappaleilmoitusten estämiseksi.

index Haikun asentaminen ja päivittäminen

Jos et ole vielä ehtinyt, verkko-osoitteemme Asennusohje selittää, kuinka valmistella osio ja asentaa Haiku kiintolevyllesi.

Haikun kuten myös kolmansien osapuolten pakkausten päivittäminen tehdään sovelluksella Ohjelmistopäivittäjä. Kun päivitys on valmis, käynnistä järjestelmä uudelleen.
Lisätietoja varten katso ohje Järjestelmäsi päivittäminen webbisivustollamme.

index Lisäohjelmistojen asentaminen

Useimmat saatavilla olevat ohjelmistot voidaan ladata ja asentaa HaikuVarasto -sovelluksella, joka tulee Haikun mukana.
Binaari- ja lähdekoodiyhteensopivuuden vuoksi useimpia BeOS-sovelluksia voidaan suorittaa Haikussa. Monet niistä on pakattu uudelleen Haikua varten tai ne suoritetaan yhä muokkaamattomina. Löydät lisätietoja uusien ohjelmien asentamisesta käyttöoppaan kappaleesta Sovellukset.

On olemassa useita yhteisöpohjaisia ohjelmistokokoelmia. Katso Ohjelmistosivustot-sivua webbisivustollamme.

index Paikallistettu Haiku

Haiku on käännetty yli tusinalle kielelle ja tukee lukuisia näppäimistökuvauksia. Käynnistettäessä Haikua ensimmäisen kerran voit asettaa kielen ja näppäimistökuvauksen. Näitä asetuksia voidaan muuttaa koska tahansa Paikallisasetukset and Näppäimistökuvaus-asetuksissa.
HaikuVarasto-sovellus tarjoaa lukuisia syötemetodeja kiinaksi, japaniksi ja koreaksi ladattavaksi ja asennettavaksi.

index Wifi-verkot Haikussa

Haiku tukee langattomia verkkoja, jotka on WPA-/WPA2- tai WEP-salattuja ja tietysti avoimia, salaamattomia yhteyksiä. Eri toimittajien useista erilaisista lisenssointikäytännöistä johtuen käyttäjiltä vaaditaan mikro-ohjelmistokoodin manuaalista asentamista. Löydät lisätietoja tuetuista laitteista, mikro-ohjelmistoasennuksista ja kuinka liitytään langattomaan verkkoon Haikun Käyttäjäopasteesta Työpaja: Langaton verkko.

index Tutustuminen sovellusohjelmointirajapintaan

Koska Haiku on uudelleentoteutus, sovellusohjelmointirajapinta (API) on yhä sama kuin BeOS R5 (joillakin lisäyksillä). Siksi dokumentaation Be-kirjassa on yhä kelvollinen resurssi. Kiitos ACCESS-yhtiön, joka omistaa entisen Be Inc. -yhtiön immateriaalioikeudet, meidän on lupa tarjota Be-kirjan kopio.
Poikkeavuudet BeOS API:sta ja Haiku-kohtaiset lisäykset on kerätty Haiku-kirjaan.

Joitakin lisäresursseja, joiden pitäisi auttaa aloittamisessa:

index Yhteydenotot

Hakeudu yhteyteen muiden kehittäjien ja käyttäjien kanssa ja liity keskusteluihin IRC-kanavalla (#haiku), foorumeillamme tai sähköpostilistoilla. Kun monet eri ihmiset tulevat yhteen, on perustettu sääntöjä viestinnän pitämiseksi tehokkaana. Kunnioita meidän Sähköpostilistaetikettiämme.