Workspaces

Workspaces sunt desktopuri virtuale, complete cu propria rezoluție, adâncime a culorii și fundal. Până la 32 din aceste spații de lucru pot fi stabilite din preferințele Ecran.

workspace_overviewpng.png

index Comutare spații de lucru

Puteți comuta între spațiile de lucru fie prin clic pe mini-aplicația Workspaces (care se poate vedea în imaginea de mai sus) sau prin utilizarea scurtăturii de tastatură ALT Fx, unde „x” este numărul spațiului de lucru. Este o idee bună să aranjați spațiile de lucru în rânduri de patru pentru a imita aranjamentul tastelor Fx de pe tastatură.
De asemenea, dacă dați clic pe o aplicație sau una din ferestrele acesteia pe Deskbar vă va trimite la spațiul de lucru în care se află.

Altă metodă convenabilă este de a utiliza CTRL ALT /// pentru a naviga în spațiu rândurile/coloanele spațiilor de lucru disponibile. Dacă de asemenea țineți apăsat SHIFT, fereastra activă se va muta la spațiul de lucru nou.

Puteți comuta înainte și înapoi între două spații de lucru cu ALT ` (tasta efectivă depinde de harta de taste pe care o utilizați - este tasta de sub ESC). Din nou, dacă țineți apăsat SHIFT va muta fereastra activă.