workspaces-icon_64.pngWorkspaces

Deskbar:Desktop Applets
Locație:/boot/system/apps/Workspaces
Configurări:~/config/settings/system/app_server/workspaces
~/config/settings/Workspaces_settings - Stochează poziția ferestrei panoului.


workspaces.png

Găsiți mini-aplicația Workspaces cu celelalte mini-aplicații Desktop pe Deskbar. Aceasta afișează o versiune în miniatură a tuturor spațiilor de lucru. Există mai multe opțiuni disponibile din meniul de context al ferestrei mini-aplicației, care sunt toate auto-explicative.
Modifică număr spații de lucru... va deschide preferințele Ecran unde puteți stabili numărul de spații de lucru și aranjamentul acestora (câte linii și coloane).

De vreme ce mini-aplicația este un Replicant, puteți redimensiona fereastra cum doriți și apoi să o drag&drop de manivelă pe desktop (asigurați-vă că Afișează replicanții este activat în meniul Desktop). Tineți apăsat SHIFT în timp ce redimensionați pentru a păstra proporția de aspect a ecranului.

index Mutarea ferestrelor între spații de lucru

Pentru a muta o fereastră o capturați în mini-aplicația Workspaces și o trageți în alt spațiu de lucru. Acest aspect are avantajul că puteți să o mutați fără să plecați din desktop-ul curent. Desigur că asta funcționează bine doar atunci când nu sunt prea multe ferestre într-un spațiu de lucru și ținta nu este acoperită de alte ferestre. Altă posibilitate este să capturați o fereastră prin tab-ul acesteia și să nu o pierdeți în timp ce comutați spații de lucru cu ALT Fx.

Pentru mai multe informații despre spațiile de lucru în general și mai multe scurtături de tastatură, vedeți topicul Workspaces.

Încercați asta: Măriți foarte mult fereastra Workspaces și ascundeți tabul ferestrei și marginea. Acum mergeți la Preferințe scurtături și atribuiți CTRL ^ la mini-aplicația Workspaces (/system/apps/Workspaces).
Acum puteți să deschideți rapid mini aplicația cu o combinație de taste și la fel de rapid puteți să o închideți din nou cu ESC.

index Funcționalitate specială

Mini-aplicația Workspaces oferă niște funcționalitate adițională atunci când dați clic pe o fereastră în timp ce țineți apăsate anumite taste modificatoare:

CTRLAduce fereastra în față.
CTRL SHIFTMinimizează fereastra.
OPTTrimite fereastra în spate.