drivesetup-icon_64.pngLevyasema-asetukset

Työpöytäpalkki:Sovellukset
Sijainti:/boot/system/apps/DriveSetup
Asetukset:~/config/settings/DriveSetup


Levyasema-asetukset on työkalu osioiden luomiseksi, poistamiseksi ja alustamiseksi. Tällä hetkellä et voi muuttaa olemassaolevien osioiden kokoa tai siirtää niitä, joten tarvitset joko osioimattoman taltion (ehkä ulkoinen USB-asema tai toinen kiintolevy) tai sinun on tehtävä alustavat asetukset sellaisilla työkaluilla kuin GParted LiveCD tarjoamaan tilaa toisessa osiossa.

drivesetup.png

Ylimpänä on graafinen esitys kaikista osioita, jotka on luetteloitu alapuolella valitun laitteen osioina. Paitsi neljän ensisijaisten osion enimmäismäärän, jokainen noista osioista voi sisältää lukuisia laajennettuja/loogisia osioita. Sinun on ehkä laajennettava luetteloa +/- -käyttöliittymäkomponentilla, joka ilmaantuu siinä tapauksessa tuon laitteen eteen, nähdäksesi yksityiskohdat jokaisesta loogisesta osiosta.

Voit valita osion luettelosta ja liittää tai irrottaa sen komennoilla Osio-valikossa tai painamalla näppäimiä ALT M tai ALT U.

Voit myös poistaa osion kokonaan Osio | Poista-valikolla.
mikä tuo meidät tähän:

Osioiden luominen/poistaminen/alustaminen on hyvin vaarallinen toimi. Tarkista aina kaksi kertaa, että työskentelet oikean osion kanssa ja säilytä aina ajantasainen varmuuskopio siltä varalta, että jotain menee pieleen!

index Uuden osion luominen

Jos suunnittelet koko levyaseman käyttämistä yhtenä osiona, esimerkiksi USB-tikku tai Compact Flash -kortti, voit hypätä osion luomisen ylitse ja siirtyä suoraan Alustamiseen.

Kun löydät alustamattoman tilan levyasemalta, kuten yllä <tyhjä>, voit luoda tähän tilaan uuden osion Osio | Luo...-valikolla (ALT C).

drivesetup-create.png

Tällä valintaikkunalla sinua kehotetaan säätämään osion koko ja tyyppi. Valitse Be File System jos haluat käyttää osiota Haiku-asennukseen tai jos haluat käyttää osiossa mielenkiintoisia Haiku-ominaisuuksia, kuten attribuutteja ja kyselyjä. Huomaa, että toiset käyttöjärjestelmät eivät ehkä pysty lukemaan sellaista osiota.

Jos olet luonut ensisijaisen osion etkä vain toista laajennettua/loogista osiota, yllä oleva valintaikkuna näyttää myös Aktivoi osio-valintaruudun. Sinun on valittava se, jos käytät tuota osiota Haiku-asennuksen käynnistämiseen.

Ennen kuin voit käyttää, tai edes liittää uutta luotua osion, siihen on alustettava tiedostojärjestelmä.

index Osion alustaminen

Vain liittämättömät osiot voidaan alustaa käyttäen Osio | Alusta-valikkoa.

drivesetup-initialize.png

Tässä asetat osion nimen ja sen lohkokoon. 2048 tavua per lohko on suositeltu, mutta voit valita laajemman tai pienemmän koon, jos sinulla on erityistarpeita.
Alustaminen tuhoaa kaiken tiedon tuolla osiolla!