networkstatus-icon_64.pngNetworkStatus

Deskbar:Desktop Applets
Locație:/boot/system/apps/NetworkStatus
Configurări:nimic

NetworkStatus afișează starea conexiunilor la rețea. Dacă încă nu rulează, la lansarea mini-aplicației va întreba dacă ar trebui să se deschidă în mod fereastră sau direct pe Deskbar. În mod fereastră aveți posibilitatea să redimensionați pictograma prin modificarea mărimii ferestrei și utilizarea unui mâner de Replicant pentru a o plasa pe Desktop.
Oriunde instalată, se manevrează via meniu contextual clic dreapta.

NetworkStatus applet
Prima secțiune conține toate numele dispozitivelor de rețea și starea acestora. Clic pe una din intrări va afișa o fereastră care arată adresa de IP, de broadcast și masca de rețea.
Mai jos este o listă cu toate rețelele wireless găsite de primul adaptor wireless și un indicator al puterii semnalului. Uitați-vă la Seminar: Wireless networking pentru mai multe informații despre cum să configurați o conexiune.
În cele din urmă, puteți Deschide preferințe rețea... pentru modificarea configurării rețelei sau a Închide mini-aplicația.

Pictograme de stare

GataLegătura este stabilită.
Se configureazăConectarea este în progres.
Configurare fără stareCâteva configurări lipsesc (vedeți Configurare IP).
Nicio legăturăNu există nicio conexiune fizică (probabil cablul de rețea nu este conectat și nu sunt disponibile rețele wireless).
-Nu există niciun adaptor de rețea disponibil (dacă sunteți sigur că cel puțin unul este conectat, e posibil să nu existe drivere încă).