repositories-icon_64.pngRepositories

Deskbar:Preferences
Locație:/boot/system/preferences/Repositories
Configurări:~/config/settings/Repositories_settings

Depozitele sunt colecții de pachete software. Configurate implicit, este depozitul Haiku cu toate pachetele sistemului de operare și HaikuPorts, care oferă un număr mare de software Haiku portat și nativ. Există mai multe depozite menținute de membrii comunității Haiku. Vizitați Site-uri Software pe pagina web.

Acesta este panoul de preferințe pentru gestionarea depozitelor (puteți să îl deschideți și de la meniul Unelte din HaikuDepot):

repositories.png

Prima coloană în lista de depozite cunoscute arată dacă un depozit este activ în mod curent. Dacă nu este bifat, nu va fi interogat de HaikuDepot sau pkgman din linie de comandă. Utilizați butoanele pentru Activare sau Dezactivare a depozitelor selectate, sau dați dublu clic pe un depozit pentru a comuta starea.

În funcție de dimensiunea depozitului și de viteza conexiunii la Internet, activarea unui depozit poate să dureze câteva secunde. Dacă durează mai mult, sunteți informat de sarcinile în așteptare în căsuța de text de deasupra butoanelor +/-. Dacă durează neobișnuit de mult, veți fi întrebat dacă doriți să anulați sau să reîncercați.

Pentru a putea elimina complet un depozit cu butonul "-" acesta trebuie să fie dezactivat.
Adăugați un nou depozit cu butonul " " care va deschide acest panou:

repositories_add.png

Pentru a adăuga un depozit nou, doar lipiți URL-ul acestuia în câmpul de text. Va fi numit „Necunoscut” până când îl activați.

Desigur că adăugarea unui depozit, descărcarea și instalarea de software de la acesta este o problemă de încredere. Nu adăugați orice URL pe care se întâmplă să îl găsiți pe Internet.