repositories-icon_64.pngTietovarastot

Työpöytäpalkki:Asetukset
Sijainti:/boot/system/preferences/Repositories
Asetukset:~/config/settings/Repositories_settings

Tietovarastot ovat ohjelmistopakkausten kokoelmia. Oletuksena asetetaan Haiku-tietovarasto kaikille käyttöjärjestelmäpakkauksille ja HaikuPorts, joka tarjoaa laajan määrän sovitettuja ja kotoperäisiä Haiku-ohjelmia. Haiku-yhteistön jäsenten toimiessa kuraattoreina tarjolla on useita muita tietovarastoja. Tarkista Software Sites webbisivustolla.

Tämä on asetuspaneeli tietovarastojesi hallintaan (voit avata sen myös HaikuVaraston Työkalut-valikosta):

repositories.png

Tunnettujen tietovarastojen luettelon ensimmäisessä sarakkeessa näytetään, että onko varasto tällä hetkellä käytössä. Jos sitä ei ole merkitty, HaikuVarasto tai pkgman-komentorivisovellus ei kysele sitä. Käytä valitun tietovaraston painikkeita Ota käyttöön tai Poista käytöstä, tai kaksoisnapsauta varastoa sen tilan vaihtamiseksi.

Tietovaraston käyttöönotto voi kestää muutamia sekuntia riippuen tietovaraston koosta ja internet-yhteyden nopeudesta. Jos se kestää kauemmin, sinulle kerrotaan avoimena olevasta tehtävästä pienessä teksti-ikkunassa painikkeiden +/- yläpuolella. Jos se kestää epätavallisen kauan, sinua pyydetään perumaan tai yrittämään uudelleen.

Kykenet poistamaan tietovaraston kokonaan painikkeella "-", sen on oltava pois käytöstä-asennossa.
Voit lisätä uuden tietovaraston " "-painikkeella, joka avaa tämän paneelin:

repositories_add.png

Uuden tietovaraston lisäämiseksi liitä vain sen verkko-osoite tekstikenttään. Se nimetään "Tuntematon"-nimellä, kunnes otat sen käyttöön.

Sanomattakin on selvää, että tietovaraston lisääminen ja lataaminen sekä ohjelmien asentaminen siitä on luottamusasia. Älä lisää tietovarastoihin huolettomasti mitä tahansa verkko-osoitetta, jonka satut löytämään internetistä.