bootmanager-icon_64.pngBootManager

Deskbar:Nicio intrare, de obicei pornit din meniul Unelte al Installer
Locație:/boot/system/apps/BootManager
Configurări:nimic
Copiile de rezervă MBR sunt salvate implici în ~/config/settings/bootman/


Dacă nu adăugați partiția Haiku la un gestionar de boot precum GRUB, BootManager poate instala un meniu de boot minimalist în Master Boot Record (MBR) care arată în felul următor:

bootmenu.png
BootManager încă nu este testat foarte bine și mai are câteva restricții de care vă va atenționa dacă nu v-ați ocupat de ele: meniul poate fi instalat doar pe primul hard disc și trebuie să existe un spațiu de 2KiB după Master Boot Record (MBR).

BootManager vă ghidează prin procesul de instalare al meniului de pornire a sistemului.

index Alegerea unui disc destinație

bootmanager-1.png

BootManager începe cu o listă cu toate discurile disponibile din care alegeți destinația. Dacă deja există un meniu de boot pe acel disc, butonul Dezinstalare devine activ, care vă conduce prin procedura simplă de recuperare a copiei de rezervă MBR, în acest fel eliminând din nou meniul de boot.
Alfter, alegeți Instalare pentru a continua.

index Copierea de rezervă a Master Boot Record (MBR)

În cazul în care ceva nu merge bine sau doriți să eliminați din nou meniul de boot, Master Boot Record (MBR) este acum salvată. Acesta este evident un pas foarte important, asigurați-vă, de exemplu, că nu suprascrieți accidental altă copie de rezervă MBR de la un eventual experiment anterior!

bootmanager-2.png bootmanager-3.png

Selectați doar destinația pentru fișierul copiei de rezervă „MBR” sau lăsați calea implicită. După ce ați dat clic pe Următorul veți primi o confirmare dacă s-a realizat cu succes copia de rezervă.

index Configurarea meniului de boot

bootmanager-4.png bootmanager-5.png

După asta vă este prezentată o listă cu toate partițiile de pe discul destinație. Prin adăugarea de marcaje decideți care intrări vor apărea în meniul de boot, căsuțele de text vă permit să redenumiți o intrare.

După aceea, alegeți din meniul contextual de pe care partiție se va porni implicit sistemul și stabiliți o limită de timp cu glisorul de mai jos. Aici „Imediat" va sări peste meniul de boot cu totul, "Niciodată" doar se va opri la meniul de boot. Puteți suprascrie configurarea de limită de timp prin ținerea apăsată a tastei ALT în timpul pornirii sistemului.

index Scrierea meniului de boot

bootmanager-6.png bootmanager-7.png

Înainte ca meniul de boot să fie scris la MBR, veți primi un rezumat al configurării și apoi o ultimă șansă să anulați operația. Nu vă faceți griji totuși, atât timp cât păstrați în siguranță copia de rezervă MBR, veți putea să întoarceți modificările cu ușurință. Dacă lucrurile se încurcă peste măsură, puteți să porniți întotdeauna de pe un CD sau stick USB de instalare Haiku și să scrieți înapoi copia de rezervă MBR cu BootManager.